אמיר קינן https://amirkenan.co.il רואה חשבון - Sun, 15 Nov 2020 11:56:37 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.1 רואה חשבון לעסק קטן https://amirkenan.co.il/2020/11/15/an-accountant-for-a-small-business/ https://amirkenan.co.il/2020/11/15/an-accountant-for-a-small-business/#respond Sun, 15 Nov 2020 11:41:04 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=487 לאחר כמה שנים בהם עבדת כשכיר בחברות שונות ברחבי הארץ, החלטת להקים עסק קטן שיהיה רק שלך ובו תוכל להשקיע את כל כולך. פתיחה והקמה של […]

הפוסט רואה חשבון לעסק קטן הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
לאחר כמה שנים בהם עבדת כשכיר בחברות שונות ברחבי הארץ, החלטת להקים עסק קטן שיהיה רק שלך ובו תוכל להשקיע את כל כולך. פתיחה והקמה של עסק הוא אינו דבר של מה בכך, ונוסף למציאת מקום בו העסק יתנהל והקדשת שעות רבות למינופו ומיתוגו – עליך לפנות אל רואה חשבון לעסק קטן, שיטפל עבורך בכל הבירוקרטיה הפיננסית הנוגעת לניהול החשבונות של העסק שהקמת.

רואה חשבון – קווים לדמותו

רואה חשבון הוא איש מקצוע המתמחה בחשבונאות פיננסית הכוללת בין השאר ניהול כספים, ביקורת על דוחות כספיים, מתן חוות דעת פיננסית וכל תחום העוסק בחשבונאות, מימון ומיסים. בשונה מחשבי שכר המועסקים בחברות שונות ותאגידים, רואה חשבון הינו אדם שהוסמך לעסוק במקצוע ראיית החשבון באופן חוקי לאחר הכשרה מקיפה בתחום החשבונאות הפיננסית.

רו”ח עובר התמחות ארוכה הכוללת בין היתר גם התמקצעות בנושאי כלכלה, מנהל עסקים ומשפטים. הודות לכך, מדובר באיש מקצוע מקצועי ומנוסה שיידע כיצד לסייע לעסקים בהיבט הפיננסי כמו ניהול חשבונות, מעקב אחר תזרים המזומנים, מתן ייעוץ אובייקטיבי על דוחות כספיים, התנהלות מול רשויות המס ועוד מגוון פעולות נוספות המצריכות ידע בתחום.

מדוע גם עסק קטן צריך להיעזר ברואה חשבון?

על אף כי ברוב המקרים עסקים קטנים פועלים בהיקף קטן יחסית, כך שמחזור העסקאות השנתי אינו עובר את המאה אלף ₪, מומלץ מאוד לבעלי עסקים גם שכאלו להיעזר ברואה חשבון מוסמך שילווה אותם לכל אורך הדרך.
בשלב הראשון רואה החשבון ידאג לפתיחת התיקים הדרושים ברשות המיסים ומע”מ, ומאותו רגע הוא זה שיתנהל באופן שוטף מולם לצורך שליחת דיווחים שוטפים ושנתיים, טיפול בפניות מרשויות המס, בדיקת ותשלום מקדמות לאורך השנה למס הכנסה ולמוסד לביטוח לאומי, ובדיקת סיווגו של העוסק בצורה נכונה במוסד לביטוח לאומי כדי לא לשלם סכומים מיותרים. 

במידה והעסק הקטן מעסיק עובדים שכירים, רו”ח ידאג לנפק עבורם תלושי שכר חודשיים הנדרשים על פי חוק כולל ניכוי תשלומי חובה של מס הכנסה, ביטוח לאומי ופנסיה. נוסף להתנהלות הפיננסית השוטפת של העסק, רואה החשבון יבצע בדיקות תקופתיות של ההכנסות של העסק, זאת כדי לוודא שתזרים המזומנים אינו נפגע ולבדוק האם הועברו הטבות המס שבעל העסק זכאי להם.

כיצד לבחור רואה חשבון מקצועי?

כאמור, רואה החשבון הוא איש המקצוע האחראי על כל ההתנהלות הפיננסית של העסק. משום כך, קיימת חשיבות גדולה לבחירתו של רו”ח שינהל את החשבונאות הפיננסית גם של עסקים קטנים. נוסף לבחירת רו”ח מנוסה ובעל וותק בתחום, מומלץ להעדיף את איש המקצוע שיתחייב להעניק לך ולעסק טיפול אישי ומסור בכל זמן ולכל צורך.

כדי לקבל מידע שקוף ואמין בנוגע למצב הפיננסי של העסק, כדאי לבחור ברואה חשבון שיעניק גישה מהירה לצפייה בתיק החשבונות ובדוחות הכספיים הנוגעים לעסק כמו תשלומים שוטפים לרשויות, דוחות רווח והפסד ודוח הכנסות והוצאות לפי שנים.

הפוסט רואה חשבון לעסק קטן הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/11/15/an-accountant-for-a-small-business/feed/ 0
הצהרת הון שנייה https://amirkenan.co.il/2020/11/13/second-capital-statement/ https://amirkenan.co.il/2020/11/13/second-capital-statement/#respond Fri, 13 Nov 2020 11:49:18 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=496 פתיחת תיק עוסק ברשות המיסים מעניקה לאדם את האפשרות לפתוח עסק, לגבות תשלומים באופן חוקי בגין עבודות שהוא מבצע או שירות שהוא נותן וכך להתנהל באופן […]

הפוסט הצהרת הון שנייה הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
פתיחת תיק עוסק ברשות המיסים מעניקה לאדם את האפשרות לפתוח עסק, לגבות תשלומים באופן חוקי בגין עבודות שהוא מבצע או שירות שהוא נותן וכך להתנהל באופן עצמאי במשלח ידו. כדי שרשויות המס יוכלו לפקח מקרוב על ההכנסות של עוסקים עצמאיים, כל עוסק מורשה או פטור יקבל לתיבת הדואר שלו טופס הצהרת הון ראשונה.

בטופס זה על העוסק להצהיר על ההון שיש ברשותו הכולל נכסים, רכוש, הכנסות, השקעות וכל התחייבות כספית שיש ברשותו בשנת המס עליה הוא מצהיר. למרות שהצהרת ההון הראשונה כוללת מספר טפסים ואינספור סעיפים וטפסים שיש לצרף אליה, חשוב לדעת כי מדובר על הצהרה ראשונה שיש למלא מתוך כמה הצהרות הון נוספות שעתידות להידרש במהלך השנים (בדרך כלל כל חמש שנים).

מהי הצהרת הון שנייה ומהי מטרתה?

הצהרת הון שנייה למעשה זהה להצהרת ההון הראשונה, וגם היא נועדה על מנת להציג את מצב הנכסים וההתחייבויות של הנישום ובכך להציג לרשויות המס מידע ותמונת מצב מעודכנת בנוגע להון שהוא מחזיק ברשותו.

באמצעות הצהרת ההון הראשונה שהוגשה לרשות המיסים, פקיד השומה מבצע השוואה בינה לבין הצהרת ההון השנייה כך שלמעשה ההצהרה הראשונה משמשת כבסיס עיקרי להשוואת היקף הנכסים והרכוש שהעוסק מחזיק כעת ברשותו. באמצעות מעקב ופיקוח אחר הכנסותיו של כל עוסק, רשות המיסים יכולה למנוע דיווחים שקריים של ההכנסות ובכך למגר ככל הניתן התנהלות כספית שאיננה חוקית.

דיווח על הכנסות והוצאות פרטיות

כפי שניתן להבין, הצהרת ההון השנייה חשובה לא פחות מהצהרת ההון הראשונה המוגשת לרשות המיסים. על אף שהמטרה היא לקבל מידע עדכני של פעילות והכנסות העסק, הצהרת ההון דורשת מהעוסק להצהיר על כלל הנכסים והרכוש הכספי שעומד לרשותו – הן בעסקיו והן במישור הפרטי.

לכן במהלך מילוי ההצהרה יש להקפיד ולבצע השוואת הון שהיא בדיקה של ההון נטו בהצהרת הנוכחית לעומת ההון נטו בהצהרת הון הקודמת ולראות כי במקרה של הפרשי הון יש להם הסבר לגיטימי וחוקי. יש להתייחס בהשוואת ההון להכנסות וההוצאות השוטפות של העסק, והן אל ההכנסות וההוצאות האישיות של העוסק הכוללות בין השאר מתנות כספיות, הלוואות, רווחים מהשקעות פיננסיות וכל רכוש אחר השייך לו, לבן/בת הזוג ולילדים שטרם הגיעו לגיל 18.

החשיבות של התנהלות נכונה במילוי הצהרת הון

בדרך כלל הצהרת ההון השנייה צפויה להגיע בטווח של 3-5 שנים ממועד הגשת ההצהרה הראשונה, כך שתקופת זמן זו מחייבת את העוסק להתנהל באופן אחראי ומסודר בכל הנוגע למסמכים ומידע הנוגע להוצאותיו והכנסותיו. יש לזכור כי מילוי לא נכון של הצהרת ההון השנייה עלול ליצור פערים בגובה ההון העצמי שעליו הוצהר בהתחלה, דבר שיכול להוביל לדיווח כוזב ונקיטת הליכים משפטיים כנגד העוסק.

כדי להימנע מכך, מומלץ לפנות אל רואה חשבון מוסמך המתמחה בהגשת הצהרות הון שיידע כיצד למלא את הטפסים כראוי, אילו מסמכים ומידע יש לצרף להצהרה וינהל את התהליך בצורה מקצועית כדי להעניק שקט נפשי לעוסק.

הפוסט הצהרת הון שנייה הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/11/13/second-capital-statement/feed/ 0
הצהרת הון לעוסק פטור https://amirkenan.co.il/2020/11/12/statement-of-capital-for-an-exempt-dealer/ https://amirkenan.co.il/2020/11/12/statement-of-capital-for-an-exempt-dealer/#respond Thu, 12 Nov 2020 11:43:46 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=490 פתחתם בתקופה האחרונה תיק עוסק פטור במס הכנסה? ברכותינו! כעת אתם עצמאיים המחזיקים ומנהלים עסק קטן, עליו אתם אחראים באופן מלא ובכך גם נדרשים לדווח למדינה […]

הפוסט הצהרת הון לעוסק פטור הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
פתחתם בתקופה האחרונה תיק עוסק פטור במס הכנסה? ברכותינו! כעת אתם עצמאיים המחזיקים ומנהלים עסק קטן, עליו אתם אחראים באופן מלא ובכך גם נדרשים לדווח למדינה על ההכנסות של העסק. למרות שעוסק פטור אינו גובה מע”מ מלקוחותיו, ובכך פטור למעשה מדיווח חודשי למע”מ, הוא מחויב להצהיר על מצבו הפיננסי של העסק ולהוכיח כי הוא מנהל אותו באופן חוקי.

הצהרה זו נקראת הצהרת הון לעוסק פטור, והיא מתבצעת באמצעות מסמך רשמי ומסודר הנשלח לעוסק הפטור כשנה לאחר פתיחת התיק כדי לעקוב אחר הרכוש וההתחייבויות של העוסק ואחר ההתפתחות הכלכלית שלו.

הצהרת הון לעוסק פטור – טופס שאין לזלזל בו

וודאי המחשבה הראשונית שעולה בראשך כבעל עסק קטן היא “מה המדינה רוצה ממני? גם ככה אני עוסק פטור שמרוויח פחות ממאה אלף ₪ בשנה…” אז קודם כל כדאי לדעת כי מדובר על טופס חשוב ומהותי הנשלח אל כל בעל עסק, קטן או גדול, אותו חייבים למלא ולהגיש במועד שנקבע. 

בטופס הצהרת ההון העוסק הפטור מדווח על ההכנסות התקופתיות שהיו לעסק, נוסף על כספים ורכוש שהוא מחזיק באופן פרטי כמו השקעות נדל”ן, השקעות במניות, הלוואות, משכנתא, מתנות כספיות וכל רכוש פיננסי אחר. כדי לשקף כמה שיותר את המצב הפיננסי של העוסק ברמת העסק וברמה של חייו הפרטיים. 

מהות הצהרת ההון

הצהרת ההון נועדה להעניק לרשויות המס תמונה פיננסית עדכנית ואמינה של עובד שהוא עצמאי, כדי לפקח כמה שניתן על הכספים שהוא מנהל ולמנוע התנהלות לא חוקית. אם מדובר על הצהרת הון ראשונה שהועסק הפטור מגיש, ההשוואה של שווי הרכוש והנכסים מתבצעת על בסיס הדוח השנתי שהעוסק הגיש.

כיוון שהמטרה העיקרית של רשויות המס במדינה היא לפקח אחר ההתנהלות הפיננסית של כל עצמאי, צפויות להישלח בכל כמה שנים הצהרת הון נוספת שיאפשרו לפקידי השומה מעקב אחר התנהלותו של העוסק. משום כך הצהרת ההון הראשונה היא הצהרה ראשונה מתוך רבות, ועל בסיסה רשות המס מסתמכת בביצוע השוואות אחר הגדלה או הקטנת הנכסים וההתחייבויות של העוסק העצמאי. (הון נטו).

כיצד למלא את טופס הצהרת ההון?

מבנה טופס הצהרת הון מחולק לשני חלקים עיקריים, כאשר החלק הראשון נוגע לצד העסקי ואילו החלק השני מתייחס לחלק הפיננסי הפרטי של העוסק הפטור. בחלק העסקי יש לכלול כל רכוש והוצאות הקשורות לעסק כמו מבנה מסחרי שנמצא בבעלותכם או מבנה שכור, מלאי של העסק ותשלומים לספקים, סכומי הכסף שהעסק הכניס והוצאות שהיו לו וכו’.

בחלק הפרטי יש לכלול את כל הרכוש והנכסים האישיים לעוסק ומשפחתו כמו רכבים, דירות, מצב עו”ש, פנסיה, חסכונות, השקעות, הלוואות וכו’. חשוב מאוד להקפיד ולמלא את טופס ההצהרה באופן מדויק, ולא להקל ראש בסעיף כזה או אחר, משום שזוהי ההצהרה הפיננסית העיקרית עליה רשויות המס יתבססו מכאן והלאה. לכן מומלץ להיעזר בייעוץ וליווי של רו”ח מקצועי ומנוסה בתחום.

הפוסט הצהרת הון לעוסק פטור הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/11/12/statement-of-capital-for-an-exempt-dealer/feed/ 0
חובת הגשת דוח שנתי https://amirkenan.co.il/2020/11/11/obligation-to-submit-an-annual-report/ https://amirkenan.co.il/2020/11/11/obligation-to-submit-an-annual-report/#respond Wed, 11 Nov 2020 11:53:13 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=501 ההתנהלות הפיננסית של עוסקים עצמאיים, פטורים ומורשים, מוכרחה להיות מפוקחת באופן שוטף על ידי רשויות המס במדינה. משום כך כל עצמאי הפותח תיק עוסק במס הכנסה […]

הפוסט חובת הגשת דוח שנתי הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
ההתנהלות הפיננסית של עוסקים עצמאיים, פטורים ומורשים, מוכרחה להיות מפוקחת באופן שוטף על ידי רשויות המס במדינה. משום כך כל עצמאי הפותח תיק עוסק במס הכנסה מחויב להגיש דוח שנתי במועד שנקבע לו. אז מהי המטרה של הדוח השנתי, מי חייב להגיש את הדוח, מה הקשר שלו אל החזרי מס ומדוע כדאי להיעזר ברואה חשבון? כל התשובות לכך במאמר הבא שלפניכם.

מהו דוח שנתי ומהי מטרתו?

הדוח השנתי הינו דוח הכנסות המוגש למס הכנסה על ידי עוסק שמקבל לידיו את הטופס. מטרת הדוח השנתי היא להעביר דיווח עדכני ושקוף בנוגע להכנסות פטורות וחייבות במס ומידע על מחזור העסקאות שיש לכל עסק עצמאי, ובכך לאפשר לרשויות המס לפקח באופן שוטף ומבוקר אחר ההתנהלות הפיננסית של אזרחים המנהלים בעצמם תהליכי גביית כספים.

בדרך הזו המדינה מצליחה לפקח עד כמה שניתן אחר ההתנהלות הכספית שמתבצעות בין האזרחים, ובכך מקבלת את האפשרות למנוע כמה שיותר התנהלות לא חוקית של כספים שמקורם לרוב בשוק האפור.

מי מחויב בהגשת הדוח השנתי?

על פי החוק, כל אזרח שמלאו לו 18 בשנת המס הרלוונטית והינו בעל עסק מחויב להגיש דוח שנתי למס הכנסה. בעלי עסקים הינם עובדים עצמאיים שפתחו תיק עוסק מורשה או פטור, בעלי חברה בע”מ או בעלי שליטה בחברה המחזיקים לפחות 10% ממניות החברה.

בנוסף לבעלי עסקים, ישנם אזרחים נוספים שחייבים בהגשת הדוח השנתי כמו שכירים ובעלי הכנסות המרוויחים סכומי כסף גבוהים המפורטים בחוברת המידע של מס הכנסה.

מה הקשר בין דוח שנתי להחזרי מס?

בדוח השנתי המוגש לרשות המיסים יש לכלול את סך כל מחזור העסקאות שהתקיים בעסק, נוסף על פירוט ההכנסות שהיו לבעל העסק שהן חייבות או פטורות ממס. פירוט זה מתבצע בכמה חלקים המופיעים בדוח השנתי, כאשר החלק הראשון כולל את הפרטים האישיים של בעל העסק והעסק שיש ברשותו, החלק השני מפרט את ההכנסות שהיו לעוסק מהעסק שלו ובכך מהווה את התחייבויות המס שיהיו לו מול רשות המיסים, והחלק השלישי מפרט את הניכויים שהיו לעסק ונקודות זיכוי המס שבעל העסק זכאי להם בהתאם לפרטיים האישיים עליהם הצהיר.

משום כך הדוח השנתי משמש הן את רשויות המס בקבלת מידע עדכני הנוגע למצב הפיננסי של העסק, והן את בעל העסק שצפוי לדעת האם קיימים לזכותו החזרי מס בגין תשלומי מס עודף שביצע במהלך שנת המס שחלפה.

הגשת דוח שנתי באמצעות רואה חשבון מוסמך

כיוון שהדוח השנתי בוחן את הכנסות והתחייבויות המס שיש לבעל עסק, חשוב להגיש את הדוח בזמן כדי להימנע מתשלום קנסות בגין איחור בהגשתו ולהבטיח את החזרי המס המגיעים לעוסק. לכן מומלץ להיעזר ברואה חשבון מוסמך שיידע כיצד למלא את הדוח השנתי בצורה נכונה, יחסוך התעסקות בירוקרטית סבוכה ויעניק שקט נפשי להמשך הפעילות העסקית.

הפוסט חובת הגשת דוח שנתי הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/11/11/obligation-to-submit-an-annual-report/feed/ 0
הצהרת הון ראשונה https://amirkenan.co.il/2020/10/22/first-capital-statement/ https://amirkenan.co.il/2020/10/22/first-capital-statement/#respond Thu, 22 Oct 2020 13:52:27 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=466 אם באחד מן הימים מצאתם בתיבת הדואר מעטפה עבה מרשות המיסים המכילה טפסים רשמיים שכותרתם “דין וחשבון על רכוש והתחייבויות” – ברכותינו, אתם אוחזים בידיכם את […]

הפוסט הצהרת הון ראשונה הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
אם באחד מן הימים מצאתם בתיבת הדואר מעטפה עבה מרשות המיסים המכילה טפסים רשמיים שכותרתם “דין וחשבון על רכוש והתחייבויות” – ברכותינו, אתם אוחזים בידיכם את הצהרת ההון הראשונה בחייכם.

למרות השם המעט מרתיע ואינספור הפרטים שעליכם לאסוף ולמלא בטפסי ההצהרה, אין לכם ממה לחשוש כיוון שמדובר בטופס שגרתי שכל בעל עסק נדרש למלא אחת לכמה שנים. וודאי ניחשתם על פי נושא מאמר זה כי אין מדובר בטופס הצהרה חד פעמי שעליכם למלא, אלא תדרשו למלא הצהרות נוספות בעוד כמה שנים.

מהי הצהרת הון?

הצהרת הון הינה דיווח פיננסי תקופתי המוגש לרשות המיסים בידי אזרחים ישראלים המחזיקים בבעלותם חברה בע”מ או שהינם עובדים עצמאיים. הצהרה זו מעניקה לרשות המיסים תמונת מצב עדכנית בנוגע לנכסים, רכוש והתחייבויות כספיות שיש למצהיר ולמשפחתו בתקופת זמן מסוימת כאשר לרוב מדובר על הצהרה פיננסית נכון לתום השנה שחלפה.

מהי המטרה של הצהרת ההון?

כאמור, הצהרת ההון נועדה לכמת את שוויו הפיננסי של בעל עסק ו/או עובד עצמאי. הסיבה לכך נובעת מהצורך של רשות המיסים בפיקוח אחר הכנסותיו של כל עובד עצמאי, זאת כדי למנוע דיווחים כוזבים לרשויות המס ולהילחם כמה שאפשר נגד השוק האפור.

כדי לפקח באופן עקבי אחר שינויים כלכליים אצל עצמאיים ובעלי עסק, רשות המיסים דורשת מהם להגיש דוחות שנתיים המשקפים את גובה ההכנסות לעסק. לאחר הגשת הטפסים של הצהרת ההון הראשונה, פקיד השומה מבצע השוואה בין הדוחות השנתיים האחרונים שהוגשו לבין הצהרת ההון ומוודא שקיימת חפיפה בין שווי הנכסים והרכוש שהעצמאי מצהיר עליהם.

כדי לוודא שקיים הגיון בדיווחי ההכנסות בתקופה שבין הצהרות ההון, נשלחת הצהרת הון שנייה לאחר כמה שנים.

מהם הבדלים בין הצהרת הון ראשונה לשנייה?

בהצהרת הון ראשונה על העצמאי / בעל העסק לדווח על כלל ההכנסות, נכסים ורכוש שקיימים ברשותו ומשפחתו כמו גם תוכניות חיסכון, נכסי נדל”ן והשקעות שביצע. בהצהרת ההון השנייה ואילך על המצהיר גם להציג את מצבת הנכסים והתחייבויות שלו ושל משפחתו אך יש לבדוק אם אכן הגידול/קיטון בהון מוסבר בדוחות השנתיים אשר הוגשו בתקופה זו. 

משום כך קיימת חשיבות גבוהה למילוי והגשת הצהרת ההון הראשונה – כיוון שעל בסיסה רשויות המס מבצעות את הבדיקות הפיננסיות, ובוחנות את השינויים שהתרחשו ודווחו.

כיצד למלא את טפסי ההצהרה?

טופס הצהרת הון מחולק לשני חלקים, נכסים והתחייבויות של העסק והחלק השני המתייחס לנכסים והתחייבויות באופן אישי.

בכל אחד מחלקים אלו חשוב למלא את כל הפרטים הרלוונטיים והנכונים, ולא להשמיט ולו פרט אחד כדי להימנע מדיווח כוזב שעלול לגרור אחריו השלכות בלתי נעימות ואף העמדה לדין.

כיוון שקיימת חשיבות מהותית לנכונות הפרטים המופיעים בטופס הצהרת ההן הראשונה, ההמלצה היא להיעזר ברואה חשבון מקצועי ומנוסה שיסייע במילוי הטפסים והגשתם במועד.

הפוסט הצהרת הון ראשונה הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/10/22/first-capital-statement/feed/ 0
הגשת דוח שנתי עוסק פטור https://amirkenan.co.il/2020/10/21/submission-of-an-annual-report-deals-with-exemption/ https://amirkenan.co.il/2020/10/21/submission-of-an-annual-report-deals-with-exemption/#respond Wed, 21 Oct 2020 13:45:21 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=462 עוסק פטור הינו עוסק שסך מחזור הכנסותיו השנתיות אינו עולה על סכום מסוים הנקבע לשנת המס הנוכחית, ולכן הוא פטור מגביית ותשלום מס ערך מוסף. כיוון […]

הפוסט הגשת דוח שנתי עוסק פטור הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
עוסק פטור הינו עוסק שסך מחזור הכנסותיו השנתיות אינו עולה על סכום מסוים הנקבע לשנת המס הנוכחית, ולכן הוא פטור מגביית ותשלום מס ערך מוסף. כיוון שעוסק פטור הינו לרוב עסק הפועל בהיקפים פיננסיים קטנים, הוא איננו נדרש להציג דיווחים חודשיים בגין הכנסותיו – אלא לדווח באופן שנתי אל רשות המיסים על מחזור עסקאותיו בשנה החולפת. 

מהי המטרה של הדוח השנתי?

בשונה מעוסק מורשה וחברה בע”מ, עוסק פטור מבצע עסקאות קטנות בכל שנה שאינן מסתכמות ביותר ממאה אלף שקלים. משום כך, ניתן לומר כי ההתנהלות הבירוקרטית של עוסק זה מול הרשויות היא פחות אינטנסיבית אך עדיין עליה להיות מפוקחת כמו כל עוסק אחר.

לכן עוסק פטור מחויב לדווח בכל שנה על פעילות העסק (הכנסות והוצאות) המוצג בדוח רווח והפסד הכלול בדוח שנתי המרכז את כל המידע בנוגע להכנסותיו של העוסק, וכולל את כל מקורות ההכנסה שיש לנישום בארץ ובחו”ל בין אם מדובר על הכנסות פטורות או חייבות במס. 

באמצעות הגשת הדוח השנתי, מס הכנסה מקבל תמונת מצב עדכנית בנוגע להכנסותיו ומחזור העסקאות של העוסק לשנת המס הרלוונטית, ובנוסף לכך העוסק צפוי לדעת האם הוא זכאי להטבות מס בגין עודף תשלומי מס שנתיים שביצע.

מאפייני ומבנה הדוח השנתי

הדוח השנתי כולל את כל הכנסותיו השנתיות של עוסק פטור. כל דוח שנתי נחלק לשלושה חלקים עיקריים:

  • פרטים אישיים – בחלק הראשון של הדוח השנתי יש לציין את כל המידע הפרטי שקיים על העוסק כמו שם בעל העסק, סוג העיסוק, כתובת העסק, מספרי טלפון ודרכי יצירת קשר, שיטת ניהול חשבונות ידנית או ממוחשבת, התנהלות עם קופה רושמת או חשבוניות וכו’. בנוסף לפרטים כלליים אודות העסק, בחלק זה יש למלא גם את פרטי בן או בת הזוג של העוסק הכוללים גם את מקור וגובה הכנסותיו.
  • הכנסות מעסק/משלח יד – החלק השני והחשוב ביותר כולל את סך ההכנסה החייבת של העוסק, כאשר הצהרה על גובה ההכנסות תקבע את חבויות המס שיהיו לעוסק מול רשות המיסים ומול המוסד לביטוח לאומי.
  • נקודות זיכוי וניכויים – החלק השלישי והאחרון בדוח עוסק בנקודות הזיכוי ממס המגיעות לאזרחים ישראלים על פי קריטריונים שונים, ואלו הן שיקבעו האם הנישום זכאי להחזרי מס או לתשלום חוב. 

יש לזכור כי את הדוח השנתי בגין השנה החולפת יש להגיש לא יאוחר מסוף חודש אפריל של השנה העדכנית. איחור במועד הגשת הדוח עלול לגרור תשלום קנסות גבוהים.

כיצד מגישים דוח שנתי לעוסק פטור?

את הדוח השנתי ניתן להגיש באופן פיזי ישירות למס הכנסה בסניף הנמצא בעיר מגוריכם, או לחלופין לשדרו באופן מקוון דרך אתר רשות המיסים. חשוב לדעת כי גם הגשה מקוונת של הדוח מצריכה הגעה פיזית אל סניף מס הכנסה.

כדי לחסוך זמן והתעסקות רבה עם מילוי והגשת טפסים, מומלץ להיעזר בשירותיו של רואה חשבון מוסמך שידאג למלא ולהגיש את הדוח השנתי באופן מקצועי ומהיר.

הפוסט הגשת דוח שנתי עוסק פטור הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/10/21/submission-of-an-annual-report-deals-with-exemption/feed/ 0
רואה חשבון בפתח תקווה https://amirkenan.co.il/2020/10/20/cpa-in-petah-tikva/ https://amirkenan.co.il/2020/10/20/cpa-in-petah-tikva/#respond Tue, 20 Oct 2020 13:41:44 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=459 כל בעל עסק יודע כי ניהול איכותי ויעיל של העסק הוא המפתח למינוף העסק ושגשוג כלכלי. כיוון שכל עסק מונע למעשה מהחלק הכלכלי בו, קיימת חשיבות […]

הפוסט רואה חשבון בפתח תקווה הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
כל בעל עסק יודע כי ניהול איכותי ויעיל של העסק הוא המפתח למינוף העסק ושגשוג כלכלי. כיוון שכל עסק מונע למעשה מהחלק הכלכלי בו, קיימת חשיבות גבוהה לניהול תזרים המזומנים בו ובקרה תקציבית שוטפת ומפוקחת. ניהול פיננסי של הכנסות והוצאות העסק דורש לרוב זמן וידע, דבר העלול לגרוע מהמאמצים והמשאבים הדרושים למינוף ופיתוח העסק.

משום כך ההמלצה עבור כל בעלי העסקים, קטנים וגדולים כאחד, היא לפנות אל רואה חשבון מוסמך ומיומן שיבצע עבורם את כלל החשבונאות הפיננסית של העסק. כדאי לבחור רואה חשבון מקצועי שיהיה גם נגיש בכל עת, ולכן עסקים הנמצאים באזור המרכז והסביבה יכולים להיעזר בשירותיו של רואה חשבון בפתח תקווה שילווה אותם לכל לאורך הדרך העסקית.

פתיחה והקמת עסק באופן מושכל ומקצועי

הדרך לפתוח ולהקים עסק מצליח ואיכותי מתחילה בראש ובראשונה מחשיבה פיננסית, ובנייה של תוכנית עסקית נכונה התואמת את מטרות העסק. השלב הראשוני של כל עסק חדש מתחיל מפתיחת תיק עוסק ברשות המיסים, בין אם מדובר על עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע”מ.

ההבדל העיקרי בין סוגים אלו של עוסקים הינו סך מחזור העסקאות השנתי של כל אחד מהם, כאשר כל על כל עוסק מוטלות חובות ותהליכים בירוקרטיים שונים מתבצעים מול רשויות המס. רואה החשבון יסייע לעסק באפיון פיננסי מקדים, וניהול פרוצדורות ותהליכים שונים מול הרשויות שיאפשרו הקמה של העסק החדש. 

הנהלת חשבונות שוטפת של העסק 

החלק הפיננסי של העסק כולל הן את ההכנסות וההוצאות שלו, ולמעשה את כל הנושא של בקרה תקציבית של העסק. בקרה מחושבת אחר ההוצאות יכולה למנוע בעיות ומכשולים פיננסיים עתידיים, וכך התמודדות יעילה ונכונה בניתוב ההוצאות ההכרחיות לאלו שיכולות להידחות מעט. 

ניהול החשבונות השוטפים של העסק, הכוללים את ההכנסות וההוצאות בהווה ובעתיד, הנעשה בידי רו”ח מנוסה הוא אחד מאבני היסוד החיוניים ביותר להצלחתו של עסק קטן וגדול.

התנהלות פיננסית וייצוג מקצועי מול רשויות המס

כדי לפקח בצורה מוסדרת וכוללנית על כלל העוסקים במדינה, רשות המיסים דורשת מכל עוסק להגיש דיווחים תקופתיים בגין הכנסות העסק כדי להעניק תמונת מצב עדכנית ומהימנה של הרווחיות או ההפסדים בכל שנה. נוסף לכך, עוסקים מחויבים לבצע תשלומים שוטפים לרשויות עבור העסק השייך להם, בין אם מדובר על תשלומי מס, מע”מ, ביטוח לאומי וכו’. 

כיוון שרואה החשבון מבצע באופן שוטף את הנהלת החשבונות של העסק, הוא זה שיתנהל מול הרשויות השונות בכל הנוגע להעברת דיווחים ותשלומים תקופתיים, מתן מענה מקצועי בשם העסק, העברת עדכונים שוטפים על מצבו הפיננסי של העסק וכל ייצוג מקצועי אחר שיחסוך לבעל העסק זמן וכסף.

לסיכום,

רואה החשבון הוא האחראי למעטפת השירותים הפיננסיים הנחוצים לכל עסק כדי להבטיח התנהלות נכונה, אמינה ובטוחה שתצעיד את העסק קדימה. במידה והנכם זקוקים לרואה חשבון בפתח תקווה, אנחנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו לקבלת מידע ופרטים נוספים, משרדנו נמצא רח’ משה סנה 16 אם המושבות פתח תקווה.

הפוסט רואה חשבון בפתח תקווה הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/10/20/cpa-in-petah-tikva/feed/ 0
רואה חשבון בבני ברק https://amirkenan.co.il/2020/10/19/cpa-in-bnei-brak/ https://amirkenan.co.il/2020/10/19/cpa-in-bnei-brak/#respond Mon, 19 Oct 2020 13:35:44 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=454 על פי החוק במדינת ישראל, כל אזרח המעוניין לבצע עסקאות הכוללות מכירות או מתן שירותים המאפשרות לו להרוויח בגין כך כספים – נקרא עוסק, ועליו להירשם […]

הפוסט רואה חשבון בבני ברק הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
על פי החוק במדינת ישראל, כל אזרח המעוניין לבצע עסקאות הכוללות מכירות או מתן שירותים המאפשרות לו להרוויח בגין כך כספים – נקרא עוסק, ועליו להירשם ברשות המיסים על מנת לנהל את עסקיו באופן מפוקח.

עוסקים יכולים לנהל את עסקיהם בכמה דרכים, החל מעוסק עצמאי העובד בגפו ו/או עצמאי הפועל יחד עם עובדים נוספים הכפופים אליו ועד בעל חברה או שותף עסקי בחברה אחת או יותר. כדי לפקח באופן מוסדר אחרי כלל העוסקים, החוק מחלק אותם לשני סוגים שונים – עוסק פטור ועוסק מורשה הנבדלים ביניהם בתשלומי המע”מ בגין כל עסקה שהם מבצעים.

מהי החשיבות של העסקת רואה חשבון?

כאמור, עצמאיים הינם עוסקים המנהלים עסקאות שונות באופן עצמאי ואינם כפופים למנהלים ובעלי סמכויות. כדי לשמור על פיקוח העסקאות המבוצעות בידי עסקים עצמאיים שונים, כל עסק מחויב לדווח לרשויות המס באופן שוטף על הכנסותיו.

דיווחים אלו מוכרחים להיעשות באופן מדויק ומהימן המשקף את כלל הכנסות והוצאות העסק, כאשר דיווחים כוזבים עשויים לגרור אחריהם סנקציות קשות ואף העמדה לדין. כיוון שמצד אחד מדובר על התנהלות מחייבת עבור כל בעל עסק, אך מצד שני זוהי התנהלות הדורשת לרוב ידע בחשבונאות פיננסית – בעלי עסקים פונים לקבלת סיוע מרואה חשבון מקצועי ומיומן שיבצע זאת עבורם. 

רואה חשבון לעוסק פטור

רשות המיסים קובעת כי עוסק פטור הינו עוסק שסך כל מחזור העסקאות השנתי שלו אינו עולה על סכום מסוים, כאשר סכום זה נקבע לרוב בכל שנה. העוסק הפטור הינו עוסק שפטור מגביית מע”מ בגין עסקאות שהוא מבצע מול לקוחותיו, ולכן הוא נדרש להגיש דיווחי הכנסות וניהול חשבונות אחת לשנה מול רשויות המס.

למרות שמדובר על עסקים המתנהלים לרוב בהיקפים קטנים, קיימת חשיבות להעסקת רואה חשבון לעוסק פטור. רואה החשבון ידאג לכל העניינים הנוגעים להתנהלות הפיננסית של העוסק ביניהם דיווחים תקופתיים ותשלומי מקדמות שוטפים לרשויות, בדיקת רווחיות תקופתית והגשת המלצות בהתאם, ביצוע בדיקות להטבות מס ועוד.

רואה חשבון לעוסק מורשה 

בשונה מעוסק פטור, עוסק מורשה הינו עוסק שמחזור העסקאות השנתי שלו עולה על הסכום המקסימלי שנקבע לעוסק פטור. עוסק זה מחויב לגבות תשלומי מע”מ מלקוחותיו בגין כל עסקה, ובכך נדרש להציג דיווחים שוטפים בכל חודש.

כדי להקדיש את מירב הזמן והאמצעים לטיפוח העסק, עוסקים מורשים מעבירים את ההתעסקות השוטפת של הנהלת חשבונות העסק / חברה לידיו של רואה חשבון מוסמך.

לסיכום,

רואה חשבון הינו איש המקצוע אליו יש לפנות כדי לבצע ניהול חשבונות שוטף של העסק, וקבלת ייעוץ פיננסי מהימן ומקצועי. נוסף לתפקידו הייצוגי ואחריות על התנהלות שוטפת מול הרשויות שונות, רואה החשבון מעניק לעסק את תמונת המצב הפיננסית הטובה ביותר התורמת לפיתוחו והצלחתו העסקית.

בכל שאלה אתם מוזמנים לפנות אל משרדנו לקבל פרטים נוספים, משרדנו ממקום ברח’ כנרת 13 בני ברק קומה ד.

הפוסט רואה חשבון בבני ברק הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/10/19/cpa-in-bnei-brak/feed/ 0
העסק הרווחי https://amirkenan.co.il/2020/09/23/the-profitable-business/ https://amirkenan.co.il/2020/09/23/the-profitable-business/#respond Wed, 23 Sep 2020 06:13:19 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=445 הקדמה מטרת המדריך הזה הוא להעניק לך מגוון עצות וטיפים אשר יישומם עשוי להזניק את רווחיות העסק שלך. אני יודע שזמנך יקר ואני מכיר את תחושת התסכול […]

הפוסט העסק הרווחי הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
הקדמה

מטרת המדריך הזה הוא להעניק לך מגוון עצות וטיפים אשר יישומם עשוי להזניק את רווחיות העסק שלך. אני יודע שזמנך יקר ואני מכיר את תחושת התסכול בקריאת ספרים ארוכים, כאשר לאחר קריאת 200 עמודים של חזרה אין סופית על מסרים החוזרים על עצמם, ניתן לזקק מתוכם רק פסקה אחת בלבד משמעותית.

פסקה משמעותית מבחינתי היא כזו שהזיזה אותך באמת. גרמה לך להתנהל שונה. השתדלתי שהמדריך הזה יהיה מתומצת. המסרים כתובים בצורה חדה וברורה. המדריך בנוי מעצות קצרות במגוון תחומים ואם תאמץ עצה אחת ארגיש מבחינתי שהצלחתי. רווחיות העסק יכולה לגדול באמצעות הגדלת ההכנסות והקטנת ההוצאות. קל ופשוט.

המטרה היא שתבחן במבט חדש ומקצועי את פעילות העסק. לכן אני מציע לך לבחון את הפעילות שלך בעיניים חדשות ובלב פתוח. העסק שלך יכול לגדול. הוא יכול לצמוח. לעיתים לא צריכים שינויים גדולים. מספיק מגע קל בהגה כדי להזיז את הספינה.מספיק טיפ אחד. בוא ניזכר למה פתחת אותו מלכתחילה.

בחרת לפתוח את העסק שלך על מנת ליהנות ממה שאתה עושה, ולהתפרנס באופן שיקנה לך חיי רווחה. אולי אפילו לנסוע לחופשה בחו”ל מדי פעם ולקיים את משפחתך בלי לחשוב פעמיים על כל הוצאה. אני רוצה להגיד לך שזה בהחלט אפשרי! זה לא מעבר לענן ולא על ארץ רחוקה שגרים בה רק העשירים והמוצלחים המחזיקים בסוד נסתר של ההצלחה.

אז בוא נתחיל.

נסח את ההצעה הטובה ביותר עבור הלקוחות שלך,כזו שלא יוכלו לסרב לה.

אתה צריך לייצר הצעה מעולה ממש. מי שרואה את הדף נחיתה שלך ישתכנע מיידית להשאיר פרטים כי ממש אין לו ברירה. אם ראית את הסרט הסנדק אז אתה בטח זוכר שיש הצעות שלא ניתן לסרב להן…

אז אני לא מדבר על הצעות מהסוג הזה! אתה רק צריך לגבש הצעה אחת מעולה ממש. ההצעה מורכבת משני מרכיבים :מסר ומחיר.

המסר:

אחד, יחיד וברור כמו קרן לייזר. לא להתפזר עם הרבה מסרים. רק אחד וישר לפרצוף! אין לאף אחד זמן להתעמק במגוון הפיתרונות שאתה יכול להציע לו. אני מאמין בדף נחיתה קצר ולא ארוך. למעלה צריך להופיע מה שהכי חשוב ללקוח הפוטנציאלי שלך. לא הרבה דברים. דבר אחד. אם אתה מוכר פרחים לדוגמא אין צורך לציין את שמות הפרחים למעלה.

אף אחד לא באמת מתעניין אם אתה מוכר גלדיולות או רקפות. מסר טוב יכול להיות על היתרון היחסי שלך ביחס למתחרים. המסר היחיד צריך להיות ברור כמו קרן לייזר. אין מקום להתחכם במשחקי מילים/ניסוח לא ברור/עיצוב טקסט גרפי לא ברור.

המחיר

המחיר צריך להיות שפוי. אם המחיר שלך יקר הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש. מחיר יקר מדי יפריע להצעה להיות מושלמת. כאשר אתה מוכר שירות במחיר נמוך הלקוח יכול להרשות לעצמו להסתכן. מקסימום הפסיד. אבל הוא הפסיד קצת. לא נורא! זמן ההחלטה של הלקוח קצר.

ככול שהמחיר יהיה גבוה מדי הלקוח יזהר ויחשוש. מי שחושש מתעכב. מי שמתעכב עובר לפרסומת הבאה. לדף הבא. נגמרו חמש עשרה השניות שהוא הקדיש לקרוא ולשקול את המסר שלך. ולכן הצעה מושלמת מורכבת ממסר חד וברור במחיר מאוד משתלם.

עצה לעצמאי המתחיל.

הגישה שלי היא מאוד פרקטית ודי פשוטה. זה הולך ככה. בסופו של דבר המוצר שאתה מוכר צריך לשאת תו מחיר. יכול להיות שיש לך מוצר/שירות מדהים ואתה בן אדם סופר שירותי ונחמד. בסופו של דבר יש שוק. תורת התמחיר מנחה אותך בקביעת מחיר המוצר/שירות לכלול את העלויות הישירות שלך, ולאחר מכן להעמיס את העלויות העקיפות על השירות ואז לקבוע את מחיר השירות לאחר שכללת במחיר רווח ראוי.

אני אומר השוק קובע. בטח כשאתה רק מתחיל. מידת ההשפעה של השוק על המחיר שלך היא מידת מיתוגך. אם אתה נחשב מותג מוביל בתחומך או שיש לך מוצר חדשני ובלעדי, תוכל להתנתק מהשוק. אתה עדיין לא שם, כי אתה מתחיל. אז אתה צריך להקשיב לשוק!

זה הזמן לשים את הגאווה בצד! המטרה שלך היא לייצר קהל לקוחות שיאהב לעבוד אתך וישתמש בשירותים שלך עוד ועוד, ויותר מזה אף ימליץ עליך. אף אחד לא מכיר אותך. עוד לא יודעים שאתה רציני. לא מכירים אותך ברמה האישית. עוד לא נטוו שום קשרים. עוד לא החלפת אפילו בדיחה אחת עם הלקוח. עוד לא סייעת לו בכלום.

אתה צריך להיות אטרקטיבי. במחיר ובשירות שאתה מציע. שים את הגאווה בצד. אתה לא עושה טובה. אם אתה מרגיש מנוצל אתה לא במקום הנכון. אתה בונה יחסים. תן את כולך. המטרה שלך – שהלקוח יכיר אותך.

רוב אנשים לא אוהבים להחליף בעלי מקצוע. אם הם מצאו מישהו טוב הם ישארו איתו ברוב המקרים. היה אתה איש המקצוע הזה.

בוא תטעם זה בחינם

הלכתי לתומי בקניון ליד דוכני האוכל.לא יכולתי לסרב לכפית שהוצעה לי. הייתי גם קצת רעב. טעמתי. טעים. אוף מה עושים עכשיו? לא נעים. קונה.

יש לך משהו שאתה יכול לתת בחינם? מדריך עם עצות. כן כמו זה שאתה קורא עכשיו… הדרכה קצרה אחד על אחד. כל אלו שנותנים משהו בחינם – הם לא פרייארים. הם שועלים בשיווק. הם יודעים טוב מאוד מה הם עושים. הם בעצם מציעים לך חברות. בוא תכיר אותי. בהמשך ניתן להציע ללקוח מוצרים נוספים שהם בתשלום.

בהתחלה המוצרים הזולים ולאחר מכן מוצרים יותר יקרים. הניסיון של הלקוח איתך הוא קריטי ואם הוא חווה חוויה נעימה ומשתלמת מבחינתו כל פעם שקנה מוצר ממך סביר שימשיך לקנות ממך. לתת משהו בחינם ללקוח פוטנציאלי לא הופך אותך לפראייר,אלא לאיש שיווק חכם.

הממתקים ליד הקופה

אולי גם לך יש ממתקים למכור? אני מדבר על מוצרים משלימים. מוצרים קטנים לא יקרים.הלקוח שלך גם כך עומד לשלם. נוצרו כבר יחסי אמון כלשהם. אולי ירצה להוסיף לסל השירותים שקיבל ממך עוד משהו. עכשיו כשהוא כבר מכיר אותך יהיה לו הרבה יותר קל לבצע החלטת קנייה.

גם כשעזב ושילם חשוב על האפשרות להציע לו מדי תקופה במייל בצורה עדינה את המוצרים המשלימים שלך. לפעמים אנשים צריכים זמן לחשוב עד שמתגבשת אצלם ודאות לגבי הקנייה. אם המוצר המשלים זול – זמן ההחלטה מתקצר. ולכן בקופה בסופר תראה מוצרים זולים ליד הקופה. אין מה לחשוב. אתה זורק לעגלה. מה כבר יש פה להפסיד? החלטה מהירה.

אתה כבעל עסק יכול לעשות הרבה כסף עם המוצרים המשלימים. ותמיד מכעיס אותי כשאני בא לקנות פלאפל והמוכר השכיר לא מציע לי שתייה! אלף בית של שיווק.

איך אני יודע שהוא שכיר? כי לא יכול להיות שבעל עסק המשלם שכירות, חשמל וארנונה לא יציע. ואם לא הציע – חבל מאוד!

אפקט הוואו 

רצוי שהלקוחות יגידו וואו. מדי פעם. לא חייבים כל הזמן. אם הבטחת משהו – נסה לתת 110%. לא 100%. לא רק מה שהבטחת. תוסיף משהו. מדי פעם. זו לא צריכה להיות תוספת גדולה. זו יכולה להיות תוספת נחמדה, אנושית כזו. שהקדשת מחשבה.

כשאני מזמין מזון לכלבה שלי הוא תמיד מגיע עם עצם קטנה או חטיף. הם לא חייבים. הרי לא הזמנתי. אבל הם בכל זאת מוסיפים את העצם. וזה תמיד מעלה בי חיוך (גם הכלבה לא מתלוננת..). הלקוח שלך יוקיר לך תודה בנאמנות לאורך זמן ובהזמנות נוספות ממך. אולי ימליץ עליך לחבר שלו… 

אפקט הוואו כל כך מוצדק מבחינה כלכלית. זו לא צריכה להיות שליפה מהמותן. אתה יכול לתכנן שירותים/מוצרים נחמדים שכאלו. תוספות שנתת כי אתה נחמד שכזה. נקרא להם תוספות הוואו…

גוון את מוצריך באמצעות הגדרה רחבה של העסק שלך 

השירות/מוצר שלך נמצא בסביבה מסוימת.

אם אתה מעצב גרפי ואתה מגדיר את עצמך כמעצב גרפי – אתה מצמצם את הפוטנציאל שלך.

בוא ננסה להגדיר את העסק בצורה רחבה יותר. 

נגיד שאתה בעצם מעצב המעניק פתרונות שיווקיים ללקוחותיו.

עכשיו זה כבר בסדר אם תמכור דפי נחיתה וגם את ניהול הקמפיין של דפי הנחיתה שעיצבת בפלטפורמות השיווקיות.

אם אתה מוכר פרחים אתה לא רק בעסקי מכירות הפרחים – אתה בעסקי המכירות של מתנות שעושים טוב.

עכשיו זה כבר בסדר אם תמכור בלונים וממתקים.

מי שקנה ממך פרחים יקנה ממך גם את המוצרים הנוספים כי הוא בא לחנות שמוכרת מתנות שעושים טוב. הגדרת העסק צריכה לבוא לידי ביטוי במיתוג של העסק.

זו עדיין חנות פרחים! ולא חנות מתנות אך צריך להיות רמז בלוגו ובעיצוב שיש כאן עוד משהו. לא רק חנות פרחים.

ההגדרה לא צריכה להיות רחבה מדי כדי שלא תהיה מופרכת.

אבל היא כן צריכה להיות רחבה מספיק להכיל מוצרים ושירותים נוספים שיוסיפו לרווחיות של העסק.

האם גם אתה דוחה לקוחות סדרתי?

במשך שנים סרבתי לקבל לקוחות שגרו/עבדו רחוק ממני.

חשבתי שהלקוח צריך להיות קרוב אליי.

אז הנה שתי תובנות.

1. כל דבר שאתה עושה שנים – כדאי שתחשוב עליו מחדש במיוחד אם הוא מחסיר ממך ולא מוסיף לך.

2. כדאי לחשוב על פתרונות מחוץ לקופסא.

במקרה שלי מצאתי שיש דואר ויש אינטרנט והלקוחות עצמם לא חשבו שזו כזו בעיה.
ברגע ששברתי את המחסום שהיה רק בראש שלי – קיבלתי לקוחות מכל הארץ.

אם יש לך דעות כאלו מקובעות שהתרגלת אליהם נניח, שאתה לא מקבל לקוחות רחוקים או צעירים אז כדאי לך לחשוב מחדש.

יש פתרונות.

הקדש זמן לבחון את הנחות העבודה אליהם התרגלת.

לדוגמא:

“אנחנו משרד בוטיק. רוצים לטפל ולתת שירות איכותי רק ל 40 לקוחות.”

רצוי לבחון מחדש הנחות שכאלו. 

אולי אתה יכול לתת שירות איכותי ל 100 לקוחות תוך יעול תהליכי העבודה בעזרת אוטומציה ויכולות מיחשוב.

בעל עסק – אל תירדם. בחן מחדש הנחות עבודה המחסירות ממך לקוחות נוספים.

הלקוח המושלם- קווים לדמותו

תסתכל ברשימת הלקוחות שלך.

זהה את הלקוח המושלם שלך.

למה הוא מושלם? 

אני יכול לתת לך רעיונות למה הוא מושלם.

כי הוא לא נודניק. הוא נחמד. הוא משלם בזמן.

קל לדבר אתו. הוא לא תובעני. הוא מכבד אותך כבעל מקצוע.

פשוט תענוג.

איזה מזל יש לך שהוא הגיע אליך.

בעצם איך הוא הגיע אליך?

איך זה קרה?

איפה פרסמת?

מה עשית שזכית ככה?

עכשיו כשאתה יודע מי הלקוח המושלם שלך והקווים לדמותו כדאי לתכנן כיצד להביא עוד כמוהו.

הפנה משאבי פרסום לאפיק פרסום שהביא אותו.

פנה אל אנשים דומים לו.

הצע ללקוחות מהסוג שלו הטבות מיוחדות.

מגיע ללקוחות מושלמים שנתייחס אליהם במיוחד. כדאי לנו.

בידול! המשהו הזה שיש לך ולא לאחרים 

היה חם.

חיפשנו בית קפה לנוח קצת ולשתות משהו קר.

שוטטנו בין בתי הקפה ברחוב הארוך.

כולם נראו אותו דבר. מארחת בכניסה. תפריטים עם מאכלים ומחירים פחות או יותר דומים.

לפתע קלטתי בזוית עיני בית קפה שהיה לו משהו שלאחרים אין.

היתה לו משחקייה קטנה לילדים!

כמובן שאכלנו שם.

בעל הבית קפה החליט בחוכמה שהוא “מבזבז” מקום ובמקום להציב עוד שולחנות 

מיקם שם במקום משחקייה.

עכשיו הוא לא כמו כולם!

הוא מספק פיתרון להורים שמחפשים משחקייה לילדים בזמן שהם סועדים.

לנו זה התאים. לא רק לנו.

האם גם אתה יכול להוסיף משהו שאין לאחרים?

משהו שידבר אל הלקוחות שלך ויכריע את הכף מדוע בחרו בך.

אולי יש לך ידע בנישה מסוימת שלאחרים אין?

אולי אתה זמין בימים שאחרים לא?

אולי אתה עושה ביקורי בית בעוד שאחרים לא?

אולי אתה נותן פגישה ראשונית חינם?

אולי אתה מציע ללקוח התקשרות בהנחה עם בעלי מקצוע שעובדים אתך בשיתוף פעולה? 

לא צריך להמציא את הגלגל. רק לחשוב על משהו שיבדל אותך מכל האחרים.

המכירה הטלפונית

הנה הלקוח הפוטנציאלי מתקשר אליך או שלח את פרטיו בדף הנחיתה/צור קשר ואתה חוזר אליו.

ההובלה בריקוד

ניהלתי עד היום לפחות מאות שיחות כאלו.

שיחה טלפונית עם אדם לא מוכר היא סוג של ריקוד. 

אתה צריך להיות קשוב מאוד לסגנון שלו.

ולכן חשוב מאוד להקשיב ללקוח.

לתת לו לסיים משפט ולא להיכנס באמצע עם כל מה שאתה יודע.

למרות ההקשבה נא לא להתבלבל. 

אתה צריך להוביל את השיחה. אתה בעל המקצוע ואתה מוביל בריקוד.

אם השיחה מתנהלת בצורה כזו שהוא שואל שאלות ואתה עונה – אתה לא מוביל את הריקוד. אתה מובל.

לקוח אמיתי לא יצא לך מהשיחה הזאת! רק מישהו שבזבז את זמנך.

אתה רק מספק אינפורמציה ומרגע שתסיים נגמר תפקידך.

את העסקה הוא יסגור עם מישהו אחר. 

שים לב כשזה קורה.

קח את ההובלה מייד. 

הפגנת ידע 

הלקוח מצפה ממך לביטחון, וגם שתפגין ידע מקצועי.

אני לא אומר שאתה צריך להפגין את כל המונחים הטכניים שאתה מכיר.

אבל פה ושם זה כדאי.

שאלות 

אם בשיחה הטלפונית אתה מדבר ללא הפסק אתה עושה משהו לא נכון.

אם אתה שואל שאלות אתה בדרך הנכונה.

הלקוח מצפה שתשאל שאלות. שתתעניין באמת.

שאל שאלות היכרות.

השאלות הראשוניות צריכות להיות קשורות לשירות שאתה נותן. 

מטרת השאלות לייצר שיחה. 

בהמשך השיחה ניתן לשאול שאלות קצת יותר אישיות אם אתה מרגיש שזה יהיה בסדר מבחינת הלקוח וזה רלוונטי.

אתה לא מוכר לו – אתה מסייע לו!

בשיחה אני משתדל לזנוח את כובע המוכר.

בשיחה עם לקוח פוטנציאלי אני שוכח שאני מוכר לו משהו.

אני באמת מנסה להבין למה התקשר ומה מפריע לו איך שהדברים מתנהלים היום.

לא תמיד הוא יסכים לענות אבל אם כן- זה זהב.

אתה יכול ללמוד ממנו מה מפריע ללקוחות פוטנציאליים שלך.

הלמידה תסייע לך לחדד מסרים בדפי נחיתה שלך.

חשוב מכך תוכל ללמוד מהשיחה למה לקוחותיך שלך עלולים לעזוב אותך!!

בשיחה אני מנסה באמת לעזור לו.

אם אני חושב שאני לא איש המקצוע המתאים לו אני אפנה אותו לקולגה שלי.

אם אני לא חושב שהוא צריך לעזוב את בעל המקצוע שלו אני אגיד לו את זה.

לפעמים אני מוצא את עצמי מנסה לשכנע אותו שישאר היכן שהוא.

אני על תקן המומחה נטול אינטרסים שמייעץ לו מה הכי כדאי לו. 

קודם כל בונים אמון.אחר כך אולי עסקים.

לא להציב תמונת ראי מיידית

אם הלקוח הסכים להגיד לי מה מציק לו בשירות שהוא מקבל היום מבעל המקצוע 

חשוב מאוד לא לצייר תמונת ראי באופן מיידי.

דוגמא:

הלקוח- מפריע לי שהוא לא מדוייק בתשובותיו.

תשובה לא נכונה אשר נאמרת מייד אחרי – התשובות שלנו מאוד מדויקות תמיד. 

אוי ואבוי.לא טוב.

אתה יכול להעיר ולא מיידית, אלא בשלב מאוחר יותר בשיחה, כהערת אגב שאתה עושה את המקסימום להוציא תשובות מדויקות לאחר שבדקת אותן היטב. 

זה גם נכון (אני מקווה) וגם לא יומרני. 

בשלב הזה הוא מצפה למצוא איש אמין וזה החשוב מכל.

טיפול בהתנגדויות:

אם הבנת את רוח הדברים אז בטח תבין מדוע אני לא מתחבר לכל הנושא של טיפול בהתנגדויות. 

לא מדובר ביריב ממולך אשר מעלה התנגדויות ואתה מדקלם תשובות שהכנת מראש לכל התנגדות.

יש כאן שיחה של בניית אמון אמיתית וכנה בין איש מקצוע לבין לקוח מתלבט.

אם היית אמין מספיק ונתת רושם מקצועי ורציני מספיק – כנראה שבסוף תהיה מכירה 

ויהיה לך לקוח חדש.

עניין ההתנגדויות לא שייך לשיחה ביניכם. אתה כאן לסייע.

איזו התנגדות יכולה להיות למי שמסייע באופן כנה ואמיתי.

אם בכל זאת אתה מרגיש שהלקוח מתנגד למשהו ( יש כאלו שממש מוכרחים…)

 אז אני ממליץ להפנות אותו בשמחה למישהו אחר.

אם יקר לו (ההתנגדות הנפוצה) אני בכל אופן לא משכנע.

אם זה באמת יקר לו זה בסדר גמור ויש אנשים שאני מכיר שאולי יוכלו לתת שירות בזול 

ואני אתן לו את הטלפון שלהם. בד”כ אני שומע מהם תוך מס’ ימים שוב. 

אם לא זה גם בסדר.

(דרך אגב זו לא בושה להוריד במחיר קצת) במיוחד אם הוא נחמד ונראה לך שתהיה כימיה טובה. בכל זאת תזכור כי הוא לא מכיר אותך.

אני לא אחשוב עליך שהתפשרת על ערכים, ולך יהיה לקוח חדש והכנסות נוספות לעסק!

טכניקות סגירה:

אל תשתמש בצורות סגירה מיושנות ונלוזות כגון :

יש לך ויזה או ישראכרט?

אם אתה לא סוגר היום המחיר יעלה..

כל האמון שבנית ילך לפח מיידית באותו רגע.

אני חושב שבכל זאת צריך להביא את השיחה לקראת סיום מוצלח.

זו לא שיחה בין חברים בכל זאת.

אתה איש המקצוע המומחה, לכן לדעתי מי שצריך לסגור טכנית את הפגישה או את המכירה עצמה זה לא אתה. 

רצוי מאוד שאתה רק תסביר איך מתקדמים כי זה הנוהל אצלכם.

אתה מסביר ללקוח כי עובד מטעמך יתקשר לקחת מהלקוח פרטים ולתאם פגישה /יקח פרטי כרטיס אשראי כדומה.

אם אתה עדיין לא מעסיק עובדים בשלב הזה, רצוי כי מייד עם העסקת העובד הראשון תעביר אליו את ההנחיות כיצד הוא מבצע את הסגירה הטכנית עם הלקוח.

לא מסובך.מילוי טופס.

חשוב מאוד שהעובד יהיה נעים ותקשורתי. הוא מייצג אותך.

לסיום נושא זה – לא לנהל שיחה ארוכה מדי! 

אתה מומחה. השיחה לא צריכה להיות ארוכה יתר על המידה. תהיה ענייני וגם חברותי. 

הזמן שלך יש לו ערך כספי.

אם השיחה ארוכה מדי כנראה ששוב איבדת את ההובלה.

איבדת את ההובלה – מבחינתך הריקוד נגמר.

הגדר יעדים

הגדר יעד עסקי שקל לך להתחבר אליו. מדיד ולא מעורפל.

נניח לדוגמא 200 לקוחות.

נניח 100 אלף שקל מחזור הכנסות לחודש.

היעד לא צריך להיות בלתי ניתן להשגה.

שיהיה בגדר האפשרי אך עדיין מאוד מאתגר.

אתה כמובן צריך להגדיר בבירור תוך כמה זמן אתה צריך להשלים את היעד.

בלי יעד קשה להתקדם.

אם הספינה לא יודעת לאן היא מפליגה איך היא בידיוק תגיע.

בקיצור צריך יעד.אתה צריך את המספר הזה בראש.

אתה צריך את המספר הזה כתוב.כך זה יחייב אותך.גם רצוי שתספר על היעד הזה לאנשים קרובים אליך.כל אלו אמצעים לחייב אותך יותר להשגתו.

עכשיו אתה צריך לנהל מדידה מסודרת.

נניח שהגדרת יעד של הגדלת מספר הלקוחות.

עתה רשום כל חודש את שמות הלקוחות החדשים שנכנסו.

באיזה אחוז אתה לקראת השלמת היעד.

הרי אם הגדרת שבעוד שנה וחצי יהיו לך 180 לקוחות חדשים זה אומר 180 חלקי 18 חודשים. קרי 10 לקוחות חדשים כל חודש.

יש למדוד האם אתה עומד ביעד המצטבר עד עכשיו.

בחלוף חצי שנה היו צריכים להיות 60 לקוחות חדשים.

נניח שהגעת לחמישים.

אני מציע לחגוג עם כוס שמפניה!

נכון שלא עמדת ביעד. יש מקום לשיפור. הכול נכון אבל!

שאפו גדול וכל הכבוד!!! 

לא צועקים על מישהו שעושה מאמצים ומתקדם וצומח.

לומדים כיצד להשתפר. 

למד לטפוח על עצמך על השכם ולהגיד כל הכבוד.

אני מקווה שבת/ בן הזוג גם יודעים לעודד ולהזכיר לך לחגוג קצת כי מגיע לך!

יש יועצים עסקיים שאומרים להגדיר חזון לעוד חמש שנים, לעשר שנים, לעשרים שנה.

אני לא חושב שיש טעם להתעסק בזה ובעיני זה בזבוז זמן.

תגדיר יעד ברור לטווח זמן סביר. צא לדרך.

יש לך הרבה עבודה.

עליך להגדיר אילו פעולות אתה צריך לעשות כדי להשיג את היעדים.

כתוב את הפעולות. עשה אותם באופן שיטתי.לא לוותר בשום פנים ואופן.
יש להתמיד בביצוע הפעולות. מבחינתי אתה צריך להיות כמו נמר שננעל על הטרף שלו.

הנמר לא אומר לעצמו שקשה.הוא מתמיד.

קראתי פעם על אישה מצליחה שעל שולחנה היתה תמונה של סירה מנווטת בלב ים סוער.

הכיתוב על התמונה היה: ביום בהיר כולם יודעים לנוווט מצוין. 

אחת התכונות החשובות ביותר שמייחדת מצליחנים זו כושר ההתמדה. לא פינוק. 

בנה לעצמך מכונת שיווק מושלמת.

מכונת שיווק מושלמת אינה יכולה להסתמך רק על מקור אחד שבאמצעותו תקבל את מקור החיים של העסק: לקוחות חדשים.

אם הסתמכת עד עכשיו רק על שיטת מפה לאוזן עליך לחשוב על מסלולים נוספים.

זה נכון שהלקוחות המגיעים מפה לאוזן הם איכותיים, וקל לסגור איתם עסקה.

הבעיה שבשיטה הזו צריך פה שידבר, אוזן שבדיוק מקשיבה ורגע קוסמי שהם נפגשים…

זו שיטה איטית להביא לקוחות. העסק שלך עלול לצמוח מאוד באיטיות.

כדי להגדיל את ההפניות דרך שיטת “מפה לאוזן” כדאי:

  • לתכנן כיצד לייצר את אפקט הוואו. דיברנו על כך מקודם.
  • שהלקוח שלך יראה אותך מדי פעם. מסרון שאתה שולח אליו עם מידע חשוב. (הוא יכול להיות בדיוק מול חבר שלו שמחפש מישהו כמוך). ניתן לשלוח על מבצעים חדשים או מוצרים חדשים אשר הגיעו. הקפד להשאיר את הפרטים שלך על עבודות שביצעת ונמצאים אצל הלקוח. נניח אתה מעצב גרפי ובנית אתר אינטנרט עבור לקוח כמובן רצוי כי יהיה קרדיט והפנייה לאתר ולדף הפייסבוק שלך.
  • בחתימת המייל שלך הפנה לאתר שלך וניתן גם לשים שם לינק קבוע המאפשר ללקוח שלך לכתוב ביקורת על העסק שלך.הביקורת הזו יכולה להופיע בדף הפייסבוק שלך. 

אם אתה לא ביישן אני ממליץ מדי פעם להזכיר ללקוחותיך כי תשמח לקבל הפניות ואף לתגמל לקוחות המפנים אליך לקוחות.

עסק שלא גודל -גווע לאיטו

יש לזכור כי בתהליך טבעי של העסק לקוחות נושרים בגלל מגוון רב של סיבות, לאו דווקא בגלל משהו שאתה עשית… 

לכן אם אתה חפץ חיים לעסק תפקידך לדאוג כי כמות לקוחות חדשים הנכנסים לעסק מדי חודש, יעלה על כמות הלקוחות העוזבים.

ערוצי פרסום נוספים

בעידן האינטנרט ישנן מגוון ערוצי פרסום יעילים ולאו דווקא מאוד יקרים.

אתה יכול לפרסם בגוגל כך שהמודעה שלך תוצג בפני מי שמחפש שירות או מוצר כמו שאתה מציע. הבעיה היחידה היא שאתה לא לבד. הגולש שחיפש מישהו כמוך נופל לתך יער שלם של נותני שירות דומים ומתאווים ללקוחות לא פחות ממך וכאן מתחילה התחרות…

עליך להציע משהו שונה או מחיר מצוין כדי שיבחרו דווקא בך.

פרסום בפייסבוק הוא יעיל מאוד.

החיסרון בערוץ הזה הוא שהגולש לא חיפש אותך.

אתה צצת לו במודעה כי האלגוריתם של פייסבוק מעריך כי מה שיש לך להציע עשוי לעניין אותו.הגולש בכלל עסוק בדברים אחרים והנה הוא פתאום רואה אותך.

זה חיסרון. הוא לא חיפש.

היתרון: אתה לבד. אין עוד מתחרים כרגע. רק אתה. 

אומנם הסביבה רועשת ומלאת גירויים אחרים, אך אם הוא נכנס לאתר/דף הנחיתה שלך ומה שהוא ראה דיבר אליו והזיז לו משהו, הוא ישאיר פרטים. 

שים לב אין לך הרבה זמן. הוא יעניק לך רק מספר שניות. 15 אם יש לך מזל.

אם הפרסום שלך יעלה לאט או ידבר עליך ועל המוצרים שלך, במקום על הפיתרון לבעיות שלו – רוב הסיכויים כי איבדת אותו. והסיכוי גדול כי איבדת אותו לתמיד. 

הוא לא יפתח שוב מודעה שלך אם תופיע, כי הוא חס על זמנו.

אני אישית לא מאמין בפרסום במקומונים/עיתונות וכו’.

זה נראה לי פרסום שעבר זמנו.

היום עם יכולות פילוח קהל הצופים במודעה שניתן לעשות בגוגל וברשתות החברתיות השונות, העיתון או הפרסום בשלטים נראה מתאים לעסקים גדולים ולא לבעל העסק הקטן.

מדידת יעילות הפרסום

יש לחשב כמה שווה לך כספית לקוח שנכנס.

לקוח הוא עוד מישהו שמדבר עליך ויכול להביא לך לקוחות נוספים.

(דרך אגב רוב הסיכויים שידבר עליך בסמיכות לקבלת ההחלטה לבחור בך.

אחר כך הוא כבר יתרגל אליך. מייד לאחר הקנייה יש רצון של הלקוח לחזק בעצמו את ההחלטה שקיבל בבוחרו בך, וימליץ עליך דווקא כשהוא לא ממש מכיר אותך). 

השווי הכספי של לקוח חדש שונה כאשר מדובר בעבודה חד פעמית לעומת לקוח המשלם סכום קבוע מדי תקופה.

אם מדובר בעבודה חד פעמית הייתי מגדיר אותו בגובה הרווח הישיר מהעבודה +עוד סכום מסויים המגלם בעיניך את התוספת ערך לעובדה שעוד מישהו מכיר אותך ועשוי לבחור בך שוב ולהמליץ עליך למכריו. נניח פרמיה של 20%.

לקוח שנכנס ומשלם סכום קבוע מדי תקופה ויכול להישאר לקוח שלך שנים רבות – 

הייתי ממליץ לסכם את הרווח הישיר בשנה אחת +התוספת של 20%.

עכשיו יש לחשב כל חודש כמה השווי הכספי שקיבלת מהפרסום לעומת עלות הפרסום.

זה ברור כי היחס חייב להיות יותר מאחד.

ככול שהוא יותר גבוה, יש להכות בברזל כשהוא חם. כדאי לשקול הגדלת תקציבי הפרסום באפיק המוצלח המביא לך תמורה גבוהה בהרבה מעלותה.

אין להסס. 

כאמור חובתך להגדיל את העסק כי עסק אשר לא צומח -נובל.

אין עמידה במקום. יש ירידה טבעית ועליך להכניס חיים חדשים.

הלקוחות המרחרחים…

ישנם לקוחות אשר לא מרוצים מבעל המקצוע שנותן להם שירות.

זה לא שהם ממש נחושים לעזוב אותו, אבל הם לא מרוצים ומתחילים לבדוק מה קורה שם בחוץ.

אתה בעל המקצוע שהם שוקלים לעבור אליו.

דמיין כי יש כאן מלאכת שקילה במאזניים. 

מצד אחד זו טרחה לעשות שינוי.

לא נעים לבשר עזיבה לספק שלהם.

יש צורך להעביר את כל האינפורמציה לבעל המקצוע החדש. 

אתה בעצם הפרעה כרגע למהלך השגרתי של החיים,לא תקין ככל שיהיה. 

מצד שני של המאזניים ישנו השירות הקלוקל שממנו סובל הלקוח המרחרח.

תוכל לזהות את המרחרחים לעומת הנחושים לפי כל מיני סימנים.

המרחרח לא יעשה מאמץ. הוא ירצה שאתה תבוא אליו לפגישה.הוא עשוי לדחות את קבלת החלטה משבוע לשבוע למרות הבטחות שונות ומשונות שהוא נותן לך כמה הוא רציני.

הוא לא עושה זאת כדי לבזבז את זמנך אלא פשוט כף הסבל מהספק הנוכחי עוד לא הכריעה את כף הטרחה לצאת מהשגרה הידועה והמוכרת.

המלצתי לך: אין עליך להסכין עם גחמות המרחרח ההססן ועליך לחוס על זמנך היקר.

אם אתה יכול להקל על המעבר כדאי לשקול קיום נוהל מרחרחים לדוגמא אנחנו נשלח שליח לספק הנוכחי כדי לאסוף מה שצריך או אנחנו נפנה אליו כדי לבשר לו על העזיבה.

אם לא עובד – כנראה שלא בשלו התנאים, כף הסבל לא הכריעה את כף השגרה.

תמתין כי תכריע ביום מן הימים. 

כדאי לשקול ליצור קשר קצר מעין תזכורת, פעם בחצי שנה רק להזכיר את קיומך.

שונא הלוואות יחיה

לא אוהב לקחת הלוואות.

ראוי שתשמור על עצמך משיחת הטלפון המפתה המגיעה מהבנק ומציעה לך הלוואה.

אני נוטה לחלק את ההלוואות לשלושה סוגים.

ההלוואה הגרועה ביותר

היא ההלוואה שמעניקה אשליה של תזרים מזומנים נוח, וכך מתאפשר לאדם לחיות אורח חיים פזרני מעבר להכנסתו האמיתית.

יש לשים לב לא לשקוע בבוץ הטבעוני הזה.

אם העסק שלך לא מניב לך הכנסה פרטית המממנת את אורח חייך עליך לעצור.

עליך לייעל את העסק. עליך להתנפל על ההוצאות בעסק כמו עייט טורף, ולצמצם היכן שאפשר.להדק את החגורה.

נטילת הלוואה היא לא הדרך הנכונה גם אם עלותה היא נמוכה.

אל תתפתה.

ההלוואה מהסוג השני

היא הלוואה למימון נכסים שאמורים להניב הכנסות אך נחשבים נכסים ברמת סיכון גבוה.מדובר בהשקעות בעסקים פרטיים חדשים אשר טרם הוכיחו את עצמם או לא עלינו בבורסה לניירות ערך.

לגבי הבורסה -אם אתה לוקח הלוואה כי אתה מאמין במנייה מסוימת אין לי אלא להתריע בפניך שלדעתי אתה עושה שטות גמורה.

לפעמים אני משתכנע שנטילת ההלוואה לצרכי פיתוח עסק חדש היא אכן מוצדקת.

לפעמים כשאין ברירה ממש, ולא ניתן לממן הרחבה של עסק מההון העצמי והתזרים השוטף, של העסק, ובעל העסק הוכיח לעצמו בעיקר כי לעסק יש זכות קיום קודם כל והוא מייצר תזרים מזומנים חיובי אני יכול להסכים לנטילת הלוואה מדודה, סבירה ורק בתנאי ריבית אטרקטיבית. 

הייתי מעדיף לממן את הגידול בעסק מהתזרים החיובי אבל אם אין ברירה אז בסדר.

ההלוואה מהסוג השלישי

הן הלוואות שאין לי בעיה לקחת במיוחד אם תנאי המימון טובים וזולים.

מדובר בהלוואות שמישהו אחר משלם אותם.אני מתכוון שבאמצעות ההלוואה אתה קונה נכס מניב (נדל”ן/עסק פועל ומניב). בעצם מי שמשלם את החזר הקרן וגם את הריבית הוא השוכר או העסק שבו השקעת.

כל חודש בעצם מישהו אחר ולא אתה מקטין את יתרת הקרן של ההלוואה.

מישהו אחר מגדיל את ההון העצמי שלך בכך שהוא מקטין את ההון הזר עליו אתה נשען.

אני בעד. 

אם הנכס שבו השקעת עוד מייצר תזרים מזומנים חיובי לאחר החזרת ההלוואה אז בכלל שיחקת אותה.תזרים זה יכול לשמש אותך במימון חיים טובים ונוחים.

בהלוואות מהסוג השלישי (הסוג שאני מוכן להסכים לנטילתן) אני מוכן לכלול את ההלוואות להפקדה בקרן השתלמות/פנסיה אשר מקנות הטבות מס.

אם המדינה עוד מפחיתה לי את תשלומי המס הכנסה והביטוח לאומי בגלל שהפקדתי 

אז אני כרואה החשבון אומר קח את ההלוואה.

לסיכום אם מתקשרים אליך מהבנק היה זהיר.

לבנק יש אינטרס והוא לא תמיד זהה לשלך.

הקפד על רמת השירות 

הלקוח מצפה לרמת מסוימת של שירות. 

מתחת לרמת שירות מסוימת הוא יהיה לא מרוצה. 

זה לא אומר שיפעל אקטיבית לעזוב אותך, אבל אם תתגלגל אליו הצעה ממתחרה הוא בהחלט יקשיב בתשומת לב.

אם תענה על מספר פרמטרים במתן השירות – הלקוח יהיה מסופק ומרוצה.הסיכוי שיעזוב נמוך מאוד. לאף אחד אין כוח וסבלנות לעזוב בעל מקצוע, ובשביל מה בעצם אם הכול טוב.

אז מהם הפרמטרים?

ראשית קיים מה שהבטחת.

אם אתה לא מסוגל לספק את הסחורה אל תבטיח אותה.

אם הבטחת משהו ולא קיימת אתה עושה לעצמך נזק תדמיתי אדיר.

לא רק הלקוח שמע את ההבטחה שלך ומעתה יתייחס אליך פחות ברצינות אלא גם אתה שמעת אותה. 

אם לא עמדת בה עוללת נזק גם לתדמית שלך בעיני עצמך. כך אני רואה את זה.

אז עליך לספק את השירות/ מוצר שהבטחת.

מהירות. 

אם אתה מבצע את הדברים במהירות הלקוחות מאוד אוהבים את זה.

בעידן של היום אנחנו רוצים את הדברים כאן ועכשיו. 

איכפתיות.

הלקוח רוצה להרגיש שהוא לא סתם מספר במחשב אלא שיש בן אדם מהצד השני שבאמת דואג לו. שרואה את הדברים מנקודת מבט שלו.שאיכפת לו.

היכרות. 

ביחסים מתמשכים כדאי להכיר את שמות הילדים ואת שם בת/בן הזוג.
לא חייבים ללכת לארועים פרטיים אבל זה לא מזיק.

כדי לשפר את הביצועים בפרמטרים שהזכרתי אני ממליץ לגייס את המיחשוב לשירותך.

אני לא מדבר רק על איסוף אינפורמציה כמו שמות ותאריכי לידה של הילדים לדוגמא,
אלא להשתמש במחשב לנפק לדוגמא טפסים כלשהם או מכתבים מובנים, כאשר בלחיצת כפתור, הטופס/מכתב המבוקש מתמלא בנתונים המצויים כבר במסד נתוני הלקוחות שלך.

אתה תדהים את הלקוחות שלך במהירות התגובה שלך.
לכן אני ממליץ לך כבר עתה, לנהל רישום מסודר של בקשות חוזרות ונשנות המגיעות מלקוחותיך ולאחר מכן להשקיע את העלויות בתכנות הדרוש.

ההתנהלות שלך מול רשות המיסים

בהתנהלות מול רשות המיסים חשוב לי להדגיש שתי נקודות:

1. חשוב להקפיד על הוראות ניהול ספרים החלות על העסק מהסוג שלך.

הקפד למלא אחר ההוראות בהתנהלות השוטפת. דיון במס הכנסה עלול להביא לפסילת ספרים ותוצאות הרסניות עבור העסק. 

חשוב לקבל הנחיות מדויקות מהרואה חשבון שלך אילו ספרים עליך לנהל וכיצד. 

לדוגמא רבים מנותני השירותים (לא העוסקים הפטורים) אינם מודעים לחובתם לניהול ספר הזמנות. אי ניהול ספר הזמנות עלול לגרום לפסילת ספרים. 

להלן הנחיות בנושא ספר הזמנות:

מהו ספר הזמנות?

לקוח הזמין ממך שירות.

עליך לרשום את ההזמנה בספר הזמנות שהנו ספר כרוך ממוספר מראש. 

ספר כזה מדפיסים בבית דפוס או ניתן לנפק הזמנה בתוכנה מאושרת על ידי מס הכנסה.

הכוונה לכל אותן תוכנות/אתרי אינטרנט המאפשרים לנפק חשבוניות וקבלות.

נא לשים לב :רישום הזמנה ביומן אינטרנטי/מסמך וורד או אקסל/אאוטלוק/ יומן פיזי /לוח שנה וכו’ אינו תקין ולא נחשב כעומד בתנאי החוק

רישום ההזמנה הוא השלב הראשון וההכרחי במתן השירות ונעשה מייד עם הסיכום עם הלקוח.
כל עוד אין סיכום ויש משא ומתן אין צורך לרשום הזמנה.ההזמנה צריכה לכלול את שם הלקוח כתובתו ומה השירות שעליו סוכם.

אין צורך לציין את המחיר שסוכם.אם רשמת הזמנה ובסוף העסקה לא יצאה לפועל, יש לרשום על ההזמנה כי היא בוטלה ולא יצאה לפועל.

מעטים נותני השירות הפטורים מניהול ספר הזמנות והם אלו אשר:

מעניקים את השירות בנוכחות המזמין. 

והשירות ניתן במקום העסק הקבוע של בעל העסק. 

לדוגמא ספר או מסעדה אשר מס הכנסה הקל עליהם מאחר ונהוג שלקוחות נכנסים לעסק שלהם ללא הזמנה מראש.

גם עסקים מהסוג הזה צריך כי ימלאו רישום עבור אלו המזמינים תור מראש.

תוכל להיות פטור מרישום ההזמנה אם תמלא חשבונית מייד עם קבלת ההזמנה, ותשלים את הפרטים עם סיום מתן השירות. מניסיוני בד”כ נותני שירותים לא מנפקים חשבונית עוד לפני מתן השירות ולכן ההקלה הזו לא מיושמת בפועל.

במקרה של נותן שירות אשר נותן שירות ללקוח יחיד, ומוציא חשבונית חודשית, מספיק שיהיה רישום נאות ושמור של תאריך ושעות העבודה בכל חודש, וחשבונית חודשית שהוא מוציא ללקוח עבור עבודתו.

כמובן שצריך לשמור על כל חוזה אשר נערך עם לקוח בנוסף להזמנת העבודה. 

אני מאוד ממליץ לא לזלזל בחובה לניהול ספר ההזמנות. אי ניהול ספר חשוב זה עלול לגרום לפסילת ספריך על ידי מס הכנסה בדיוק כמי שנתפש שקיבל כסף ולא הוציא קבלה!

2. שלם לרשויות המס בזמן ללא תשלומים.

מאוד פשוט הקונספט. המע”ם הוא לא שלך.
אתה רק מחזיק אותו אצלך כפיקדון ומשלם אותו ב 15 לחודש.

אם אתה צריך לרוץ למע”מ ולבקש פריסה של תשלומי המע”מ משהו לא בסדר בהתנהלות העסקית שלך.

אתה צריך לבדוק מה קורה. אולי אתה מוציא חשבוניות מס לפני המועד החוקי שאתה צריך 

ואז נדרש לשלם את המע”מ שטרם קיבלת, או שתנאי התשלום מול הלקוחות שלך צריכים להשתנות.

אם אתה מאחר בדיווחיך לרשויות המס ומשלם להם באיחור אתה משלם קנסות מיותרים.

הרואה חשבון יכול לחלץ אותך פעם פעמיים מתשלום הקנסות בתואנה שאתה רציני ולא מה שהם מתחילים לחשוב עליך… אבל בסופו של עניין הרואה חשבון לא קוסם וזה גם לא תפקידו ולכן יאמר לעצמו – לא נורא שישלם קנסות אולי ככה ילמד.

הקנסות והריביות מהווים נטל מיותר על תזרים המזומנים והם אפילו לא הוצאה מוכרת.
זאת אומרת שאתה משלם אותם מהנטו! לא חבל???
נסה באמת לשלם אותם מיידית ללא התחכמויות.
בקש מהרואה חשבון שלך הערכה תקופתית לאורך השנה האם המקדמות שאתה משלם למס הכנסה וביטוח לאומי אכן תואמות את ההכנסה שלך. בעיניי מתפקידו של הרואה חשבון להתריע אם ישנם פערים גדולים מדי במקדמות לעומת מה שאתה באמת צריך לשלם.

אל תגיע למצב שאתה מופתע לגמרי כשנופלים עליך חובות גדולים לרשויות המס המתבררים רק בעקבות הגשת הדוח השנתי.

גם לא כדאי המצב ההפוך של תשלום מקדמות גבוהות מדי לאורך שנה ואז תביעת החזרים גדולים בדוח השנתי. הם יחזירו אבל אולי ירצו להיפגש איתך לדון בתיק שלך…

אתה לא מעדיף להיפגש עם חברים או משפחה??

תביעת כל ההוצאות שלך בחישוב במס.

חשוב מאוד לשלם מיסי אמת.

כוונתי היא כי אין שום סיבה כי תשלם למס הכנסה וביטוח לאומי סכומים המתבססים על רווח לא אמיתי.

עליך לוודא כי כל ההוצאות אשר הוצאת לטובת העסק אכן הגיעו לרואה החשבון שלך והוקלדו בהנהלת החשבונות.

הרבה פעמים בעלי עסקים לא מקפידים לקבל חשבוניות מס מהספקים שלהם הם משלמים בהוראת קבע/כרטיס אשראי או ששילמו על בסיס חשבון עסקה ולא עקבו כי אכן קיבלו את חשבונית המס.

הדרך לעקוב אחר ההוצאות היא לבקש מרואה החשבון דוח רווח והפסד לפי חודשים.

תוכל לעקוב האם נכנסו הוצאות אשר חוזרות על עצמן כגון משכורות/שכר דירה/ארנונה/חשמל/דמי ניהול נכס או ועד בית/פרסום וכו’

מומלץ לעקוב אחר הפירוט המתקבל מחברת האשראי שלך ולראות אם כל ההוצאות העסקיות אכן הוקלדו להנהלת החשבונות שלך.

כל חשבונית הוצאה שלא הוקלדה יכולה לחסוך לך כסף. אם אתה נמצא לדוגמא בשיעור מס כולל של 50% (מס הכנסה והביטוח לאומי גם יחד) החישוב יהיה פשוט.

מצאת הוצאה מוכרת בסך 1000 ש”ח +מע”מ שלא הובאה בחישוב המס שלך חסכת את המעמ אשר ניתן לתבוע אותו ואת המיסים אשר לא תצטרך לשלם.

בדוגמא שלנו חסכת 670 ש”ח! 

האם זכרת להמציא את כל הוצאות הרכב שלך לרבות ביטוח מקיף/חובה והוצאות הטסט?

האם ביקשת והעברת לרואה חשבון שלך פירוט של הריבית ועמלות שנגבו בחשבון בנק העסקי?

אם אתה עובד מהבית – האם המצאת את חשבונות הארנונה/חשמל/ ועד הבית כדי שיוכל להכיר בהם לפי חלק יחסי.

האם ישנה רציפות בהנהלת החשבונות שלך בהוצאות הטל בנייד שלך?

הקפדה על רישום מלא של ההוצאות חשובה מעין כמותה גם לשם החיסכון במיסים וגם כדי שאתה תדע לאשורו כמה באמת אתה מרוויח בעסק.

מתי לצאת מהבית?

רוב העסקים הקטנים מתחילים לעבוד מהבית.

באיזשהו שלב שואל את עצמו בעל העסק (או בת/בן הזוג…) האם הגיע הזמן לצאת מהבית.

היציאה מהבית מעמיסה על העסק הקטן הוצ’ שכירות,ארנונה, חשמל ודמי ניהול בנוסף להוצאות דלק להגיע ולחזור, הוצאות חנייה וזמן העמידה בפקקים בדרך לעבודה וחזרה.

היתרונות די ברורים:

יש לך מקום לעבוד ממנו בשקט ללא הפרעה של המשפחה ואתה יכול להתרכז במה שאתה עושה. כמו כן תוכל לארח לקוחות של העסק יותר בקלות מאשר בבית המגורים שלך.

אז האם לצאת או לא?

בגישתי אני שמרן ולא אוהב לראות יזם שעוד לא גייס לקוחות וכבר מוצא את עצמו 

שקוע עד צוואר בהוצאות שמטבען הן הוצאות קבועות.

לגישתי ההכנסות בחודש צריכות להיות לפחות פי חמישה מהוצ’ השוטפות של המשרד.

אם הוצ’ המשרד עולות על 20% מההכנסות יש מקום להשהות את ההחלטה ולחכות שתהיה הצדקה ליציאה מהבית.

אני ממליץ כי אם החלטת לצאת למשרד הכן לך דרך מילוט בחוזה עם המשכיר.

הכוונה שבהודעה מראש של שלושה חודשים תוכל לצאת מהמשרד.
כך לא תמצא את עצמך כבול לחוזה בעוד העסק לא מראה עדיין את התוצאות להן קיווית.

כמו כן אולי כדאי לשקול ראשית מעבר לשכירות משנה במשרד קיים או לנסות את החללים המשותפים שנקראים האבים. ההאבים מעניקים בד”כ סביבה מעוצבת אשר מאפשרת גם 

היכרות עם שוכרים נוספים העשויה להניב שיתופי פעולה מעניינים.

אני אופטימי תמיד ומאמין כי אם תרצה ותתמסר בעקביות לחלום שלך אתה תממש אותו, אבל זה אף פעם לא מזיק לנקוט באמצעי זהירות.

הפקד לפנסיה והשתלמות לפחות את הסכום המקנה לך הטבות במס!

אני אנסה להסביר באופן הפשוט ביותר שאני יכול, את הטבות המיסוי שאתה מקבל כאשר אתה מפקיד לפנסיה וכאשר אתה מפקיד לקרן השתלמות.

רק אגיד קודם כי אם הכנסתך נמוכה ואינך משלם מס הכנסה, ההפקדות עצמן לא יזכו אותך בהחזרים כלשהם. 

הרעיון הוא להפקיד לפחות את הסכום שבגינו אתה מקבל כן הטבות מס.

מאחר וההטבות כל כך משמעותיות וכדאיות למפקיד, המדינה הקצתה תקרת הפקדה גם לקרן הפנסיה וגם לקרן השתלמות, כך שגם אם תפקיד מעל התקרה- תקבל את ההטבות רק עד התקרה.

אז נתחיל בפנסיה.

תקרת ההכנסה בגינה ניתן להפקיד ולקבל הטבות מס היא 208,800 ש”ח לשנה נכון לשנת 2016 שזה יוצא 17,400 ש”ח לחודש.

גם אם העצמאי מרוויח יותר מ 17,400 לחודש המדינה תזכה אותו בהטבות רק על הפקדה בשיעור שנקבע עד להכנסה הזו.

לעצמאי כדאי להפקיד בשיעור 16% מהכנסה שלו (שוב אני מזכיר בתנאי שהוא משלם מס הכנסה).

16% מהתקרה הנה הפקדה בסך 2784 ש”ח לחודש קרי הפקדה של 33,408 ש”ח בשנה.

אם אתה מפקיד את ה 16% מההכנסה שלך הטבת המס היא כזו:

על 5% מההפקדה אתה מקבל זיכוי ממס בשיעור 35%.

ועל ה 11% האחרים אתה מקבל ניכוי.

זיכוי במילים פשוטות זה כמו קופון מס המופחת לך מחיוב המס שלך.

ניכוי זה למעשה כמו הוצאה מוכרת וינוכה מההכנסה החייבת שלך כך שתשלם מיסים רק על ההכנסה לאחר הניכוי.

נניח ששיעור המס שלך השולי שלך הוא 31% (אתה יכול להתייעץ עם הרואה חשבון מהו שיעור המס השולי שלך בהתאם להכנסותיך ) הניכוי בעצם יגרום לכך שתשלם פחות מס בסך גובה הניכוי שלך * 31%.

לדוגמא.

נניח אתה מרוויח 200,000 בשנה.

אתה מפקיד 16% קרי 32,000 ש”ח בשנה שזה יוצא 2,667 ש”ח לחודש.

תקבל על מלוא ההפקדה שלך הטבות מס כי הפקדת מתחת לתקרה ככתוב לעיל.

על 5% מתוך ה 16% תקבל זיכוי בשיעור 35%.

בדוגמא שלנו 5% * 200,000 ש”ח בשנה = 10,000 ש”ח.
על ההפקדה הזו המדינה תדרוש ממך פחות מיסים בשיעור 35%* 10,000 ש”ח קרי לשלם פחות מס 3,500 ש”ח.

על שאר ההפקדה שהינה בגובה 11% מההכנסה שלך זה אותם ה 32,000 ש”ח בניכוי ה 10,000ש”ח = 22,000 ש”ח.על ההפקדה הזו תקבל ניכוי קרי קיבלת כמו הוצאה מוכרת! בגובה 22,000 ש”ח.

המשמעות של הניכוי בדוגמא שלנו היא שהעצמאי החכם שלנו ישלם פחות מס הכנסה בגובה 31%*22,000 = חיסכון במס של 6,820 ש”ח.

בנוסף על ההפקדה הזו תשלם גם פחות ביטוח לאומי בשיעור 16.23% מגובה הניכוי שזה נותן 3,570 ש”ח. חישוב ההטבה בביטוח לאומי די מסובך ולשם הפשטות נציין שהחיסכון שצוין הנו בקירוב בלבד.

אז מה יצא לעצמאי בדוגמא שלנו:

הוא הפקיד 2,667 ש” ח לחודש לקרן פנסיה. 32,000 ש”ח בשנה.

הוא משלם פחות מיסים השנה בגובה 13,890 ש”ח.

ניתן לראות זאת כאילו הפקיד בעצם 18,110 ש”ח (שזה ההפרש בין 32,000 ש”ח ל 13,890 ש”ח החיסכון במיסים ) וקיבל כסף בקופה על שמו בגובה 32,000 ש”ח.

תשואה דמיונית ומדהימה של 77%.

התשואה הזו היא כמובן רק בשנת ההפקדה אך יש לזכור כי הקופה גם צוברת תשואה לאורך השנים.

יש לציין כי עקב עליית תוחלת החיים ושינויים צפויים בתקנוני קרנות הפנסיה וכן בגלל דמי הניהול ישנם רבים אשר מתנגדים עקרונית לעצם ההפקדה בקרן פנסיה.

ובכן עליי להגיד כי בינתיים אין חלופה טובה אחרת. 

יש לתכן כיצד נחיה בכבוד גם בשנות זקנתנו בהן נרוויח פחות.

גם אלו אשר נשענים על השקעה בדירה אשר תניב להם דמי שכירות רצוי מאוד כי יפקידו לקרן פנסיה לפחות בגובה המזכה אותם בהטבות המס.

ולגבי דמי הניהול – אז כמובן שאני ממליץ קודם לדעת כמה דמי ניהול אתם משלמים.

מפתיע כמה רבים העצמאים אשר לא יודעים נתון זה.

זה הזמן להתמקח ולחסוך עשרות אלפי ש”ח בחישוב כולל.

אם עוד לא עשית זאת עשה זאת מוקדם ככל האפשר.

הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים

אני מצדד נלהב בהפקדה לקרן השתלמות לעצמאים.

מדובר במכשיר פשוט של חיסכון ללא שום אלמנט ביטוחי.

תוכנית חיסכון שניתן למשוך ממנה לאחר 6 שנים ללא תשלום מס.

ההפקדה בקרן ההשתלמות היא פשוט מציאה כפי שיוסבר להלן ומאוד רצוי לנצל את 

הטבות המס הגלומות בה וזאת כל עוד הממשלה לא מבטלת את ההטבות האלו
(ולא שהיא לא מנסה..). 

אני נתקל בהרבה עצמאים אשר מגיעים לסוף שנה ללא מספיק כסף להפקיד את הנחוץ 

ומפקידים כמה שהם מסוגלים.

זו הפקדה שאפילו הייתי ממליץ לקחת הלוואה (אני לא מחסידי נטילת ההלוואות) ולו רק שתפקיד את הסכום הנכון הכדאי לך.

בקרן השתלמות המדינה מוכנה לצ’פר אותנו על כך שאנו מואילים בטובנו לחסוך, ותקופת החיסכון אינה ארוכה. שש שנים לכל היותר.

כמה להפקיד? 7% מהרווח שלך. התקרה לשנת 2016 הנה 261,000 ש”ח. 

אם אתה מרוויח מעל התקרה הזו בשנה הטבות המס תקבל רק על 7% מהסכום הזה קרי 18,270 ש”ח בשנת 2016.

אז למעשה יש שתי הטבות מס:

  1. קבלת ניכוי מההכנסה וכבר אמרנו שזו למעשה כמו הוצאה מוכרת בשנה שבה נעשתה ההפקדה.
  2. פטור ממס על רווחי ההון שנצברים על כספי ההפקדה עד תקרת ההפקדה שהיא 18,270 ש”ח בשנה. היום בכל תוכנית חיסכון או קרן נאמנות או מנייה שתרכוש ותרוויח במכירתה/פדיונה תשלם רבע מהרווח למס הכנסה. וכאן יש פטור מלא על הרווחים!

מאחר ששתי ההטבות מגלמות כזו מציאה, כמובן שהמדינה הגדירה תקרת הכנסה שמעליה היא לא מוכנה להכיר בהטבות במס.

נא לשים לב :

לגבי ההטבה הראשונה – ישנה שכבת מינימום אשר יש חובה להפקידה, על מנת ליהנות מיתרת ההפקדה כהוצאה מוכרת. 

שכבת המינימום ההכרחית היא בשיעור 2.5% מההכנסה החייבת ורק כל שקל מעליה ועד תקרה של 7% תהיה הוצאה מוכרת. 

עצמאי שהרוויח 100,000 ש”ח והפקיד לקרן השתלמות 2500 ש”ח כי זה מה שהיה מסוגל מוטב שידע כי עם כל הכבוד, ההפקדה לא תהיה אצלו הוצאה מוכרת. רק השקלים שיפקיד מעל 2500 ש”ח ועד 7000 ש”ח יהוו הוצאה מוכרת.

דוגמא מספרית: 

בוא נניח שאתה מרוויח 300,000 ש”ח בשנה והיית חכם לנצל עד השקל האחרון את הטבות המס והפקדת 18,270 ש”ח בשנה שזה המקסימום המזכה בהטבות.

מתוכם כ 64 אחוז יהוו ניכוי הוצאה מוכרת ( 4.5 אחוז המוכרים במס מעל שכבת הבסיס של ה 2.5% מהווים הרי 64% מ מסך ה 7% הפקדה ) קרי 11,745 ש”ח.

שיעור המס השולי שלך 34% ולכן תשלם פחות מס הכנסה בסך 3,993 ש”ח.

כמו כן תשלם פחות ביטוח לאומי בגובה של כ 16% מהניכוי בסך 11,745 קרי 1,879 ש”ח.

אז מה היה לנו כאן:

הפקדת 18,410 ש”ח. שילמת פחות מיסים בסך כולל 5,872 ש”ח. כך שכאילו הפקדת 12,538 ש”ח אך בקופתך שהיא על שמך ותשתחרר לפי רצונך רק עוד 6 שנים נחים 18,410 ש”ח.

לאו דווקא נחים. בד”כ מעתה אם מנהלי הקרן מוכשרים, ותנאי שוק ההון טובים יצטברו על הפקדתך רווחים פטורי מס.

אז בשנת ההפקדה הרווחת תשואה מדהימה של 5,872/12,538 מעל 46%!!!

ובנוסף הבונוס של פטור ממס על הרווחים. 

נו אז איך אפשר להגיד לא לקרן השתלמות?

בהערת אגב אוסיף כי נכון שניתן למשוך את הכספים לאחר שש שנים אך לא מומלץ.
אם ניתן כדאי להחזיק בה כמה שיותר. ומדוע?

קרן ההשתלמות היא המקלט היחידי שבו הרווחים הנצברים בקופה פטורים ממס!

במועד הפרישה יכול העצמאי למשוך את הכסף ולהפוך אותה לקצבה פטורה ממס אם הוא
מעל גיל 60 על ידי הפקדתה בקופת גמל משלמת לקצבה (קרן פנסיה).

רחף כמו עייט טורף מעל ההוצאות 

הכותרת נשמעת ציורית קצת.

כוונתי היא כי יש להתייחס ברצינות לתהליך אופטימיזציה (טיוב) של הוצאות העסק ורצוי כי יעשה מדי תקופה ולא להירדם לתוך נוחיות השיגרה.

בנוסף למרות הטון הקשוח של הכותרת חשוב כי משא ומתן עם ספקים יעשה מתוך אדיבות, נימוס ואנושיות.
ספקים יטו יותר לתת הנחה במחיריהם, אם תפנה בבקשה מנומסת ובאופן חברי ואנושי תוך הסבר קצר על מצבך וכך לא תקלקל איתם את היחסים.
חשוב להשאיר טעם טוב אצל הספק גם הם הצלחת לקבל ממנו מחיר טוב יותר וגם אין טעם לפנות לכל ספק. רק לאלו שאתה חושב שיש מקום להוריד את העלות, והתועלת מהשירות/סחורה שאתה מקבל לא תיפגע.

שים לב: סתם לפתוח במו”מ או להחליט על ביטול התקשרויות עם ספקים ללא אבחנה יכולה להיות הרסנית לעסק, ולכן צריך להפעיל את הראש…

כדי להיזכר בכל הוצאות העסק אני מאוד ממליץ מדי תקופה, לבקש מרואה החשבון דוח רווח והפסד לפי חודשים.

ההוצאות המשמעותיות הן בד”כ:

קניות מלאי 

חשוב לא למלא את המדפים ביותר מדי מלאי. ניהול המלאי מצריך אספקה שוטפת תוך זהירות לא להיכנס למצב של מלאי יתר אשר יושב סתם ומעלה אבק במשך חודשים עד למכירתו. אלו שטרות כסף שמאביקים על המדף אשר יכולים לשמש את העסק בשיווקו ובפיתוחו.

כדאי לבדוק מעת לעת ולא להירדם בשגרה אם ישנם ספקים אשר מספקים את הסחורה שלך ביותר בזול מהספק הנוכחי שלך..

את המלאי כדאי לנהל באמצעות תוכנה המיועדת לכך.

בתוכנה ניתן להקים פריטים וכך רישום מדויק של כמות ומחיר הפריטים הנרכשים יאפשר לך להוציא בכל עת ספירת מלאי של כל הפריטים שטרם נמכרו.

התוכנה גם תוכל להתריע מתי אתה נכנס למצב של חוסר במלאי או לחשב כמה אתה מרוויח על כל פריט.עלויות תוכנה שכזו הן מזעריות ומשפרות את יכולתך בניהול של העסק שלך.

קבלני משנה 

גם כאן כדאי לבדוק מחירים ושירותיות אצל מתחרים.
יש לפעול בזהירות ומתוך מחשבה. קבלן משנה שאתה אוהב לעבוד מולו והוא מכיר את ההעדפות הספציפיות שלך ואפילו הצליח להסתגל אליהן, הוא לעיתים נכס לעסק ולפעמים 

רק משא ומתן על הנחה עלול לפגוע ביחסים. בסופו של דבר כולנו אנשים. בקיצור להפעיל תשומת לב וחשיבה. 

הוצאות משרד כגון שכר דירה חשמל וארנונה ודמי ניהול

אלו הוצאות אשר אנו נוטים לקרוא להן הוצאות קבועות והן די קשיחות.הרי אתה לא יכול לפתוח במשא ומתן עם העירייה על גובה הארנונה.כדאי לחשוב האם אתה באמת צריך את כל השטח והאם אתה לא משלם על מטרים רבועים מיותרים.

אולי המשרד שלך משמש בחלקו כארכיב/מחסן וכדאי לשקול לעבור למקום קטן יותר ולשכור מחסן במקביל.

יש לשקול האם כדאי לעבור למקום הקרוב לך לבית מגוריך וכך תוכל לחסוך בזמני נסיעה והוצ’ רכב.

אולי כדאי לעבור לעבוד מהבית? אני רק מעלה רעיון לא צריך לכעוס…:)

לגבי גובה השכר דירה אפשר לשקול לדבר עם המשכיר. אם מצבו של העסק לא טוב אולי יבוא לקראתך.אם תעזוב יאלץ לחפש מישהו במקומך ולא תמיד זה קל למצוא מישהו נחמד כמוך שמשלם בזמן. (אתה צריך להיות נחמד בשביל זה…)

אם שטח המשרד שלך גדול ולא מנוצל כדאי אולי להשכיר עמדה או חדר בשכירות משנה.

כך תוכל לקבל הכנסה שוטפת אשר תקל ותצמצם את עליות המשרד שלך.
חשוב למצוא אדם נוח ונעים. בכל זאת תצטרך לראות אותו מדי בוקר.

פרסום 

הפרסום של העסק הקטן מטרתו היא להביא לקוחות. לא לחזק מותג. זו עבודה של העסקים הגדולים. אתה מתעניין בשורת ההכנסות תכל’ס.

בפרסום אין ברירה.עליך להוציא כסף על מנת לגבש קמפיין חזק וטוב.כמו שאמרנו הצעה שלא ניתן לסרב לה.אחרי שיש קמפיין יש לפרסם אותו. אני מציע לפרסם בסכום קטן ולבדוק את האפקטיביות של הקמפיין.

עובד? זאת אומרת מביא לקוחות- תגדיל תקציב.

לא עובד? בדוק אם הקמפיין עובד באפיקי פרסום אחרים. אם עובד באפיק אחר – פרסם שם והקטן או בטל כליל את הפרסום באפיק הלא יעיל.
עליך להיות עם היד על הדופק ולמדוד את יעילות הפרסום בכל אפיק.
כמה לקוחות באו מהאפיק בחודש, כמה שווה לך כל לקוח. המכפלה של שניהם חלקי עלות הפרסום באותו חודש באפיק הוא מדד היעילות של הפרסום. הכול מדיד וצריך להיות כתוב.

אני ממליץ לפתוח טבלה באקסל ולרשום את מדד יעילות הפרסום לפי חודשים.

עובדים

את המושג “אבטלה סמויה” כולנו מכירים. לעיתים היא לא כל כך סמויה ואתה יכול לראות אותה קורית מול עיניך.

במקרה כזה יש לשקול קיצוץ בשעות העבודה של העובד.
לפני כן אני מציע לשקול האם אתה יכול להעביר אליו תפקידים נוספים ולהרחיב את הגדרת התפקיד שלו.

אין ספק שצריכה להיות הגדרת תפקיד ברורה וכתובה לכל עובד מה הוא עושה.

מסתבר שעובדים ברובם אוהבים שסומכים עליהם ומעניקים להם חופש פעולה, ולכן אני בהחלט ממליץ לך לנסות להעניק לעובד סמכויות ותפקידים נוספים, אולי כאלו שאתה עושה.

ברוב המקרים יתברר כי הוא עושה זאת לא פחות טוב ממך, בלשון המעטה. 

במקרה של עובד אשר עובד שעות נוספות -אני חושב שכדאי לפצל את המשרה לשני עובדים מאשר לפתח תלות בעובד אחד. מלבד זאת שהוצאות השכר מתייקרות מאוד בתשלום גמול שעות נוספות.

יש להקפיד על תשלום לפי החוק של כל הזכויות הסוציאליות של העובד מבלי להתחכם.

ניתן לשקול מעבר לקבלני משנה אך מניסיוני ברוב המקרים העסקת עובד עדיין יותר כלכלית.

רצוי למצוא עובדים הגרים קרוב למקום העבודה.
עובד הגר רחוק יתקשה לעמוד בקשיי ההגעה ואין טעם לשלם החזר הוצאות נסיעה מיותרים. רצוי למצוא מישהו שגר קרוב למקום העבודה.

עובד טוב בעיני הוא עובד חכם, מסור ובעל מוטיבציה גבוהה ללמוד.

זהו העובד שאתה צריך לגייס.עובדים שהם חסרי ניסיון מעריכים את העובדה כי ילמדו
אצלך את רזי המקצוע.
המוטיבציה שלהם גבוהה וזו התכונה החשובה ביותר בעיניי.
ציינתי גם חוכמה והתכוונתי למהירות תפישה וכישרון.

הניסיון הוא נרכש ומשני בעיני.

שכ”ט מקצועי (הנה”ח, רואה חשבון ועו”ד)

בעלי המקצוע האלו ערכם לא יסולא בפז ואם מצאת מישהו טוב שיש לך כימיה אתו והוא מקצועי, התרומה שלו לעסק היא חשובה מאוד.
הקשר בד”כ הוא אישי וקרוב עם ספקים אלו.

רואה חשבון הוא לא היועץ העסקי שלך.יש לו ניסיון כי הוא נפגש עם הרבה בעלי עסקים ומנהל עסק בעצמו אך הייעוד הראשוני שלו הוא לא לסבך אותך עם הרשויות ולדאוג לכך שתשלם כמה שפחות מיסים במסגרת מה שהחוק מאפשר.חשוב להבין את זה.

אחזקה ומשרדיות

כאן מדובר בספקים אשר מספקים את צרכי המשרד השוטפים.
בד”כ אין קשר מאוד אישי איתם ואין ממש שונות באיכות המוצרים בין ספק למשנהו.
גם ההשפעה על העסק היא לא מהותית.נסה למצוא את הזול ביותר אשר ייתן לך שירות לשביעות רצונך.

אל תקנה מכונית חדשה 

אם חשקה נפשך יום אחד, ככה סתם בלי סיבה להפסיד עשרות אלפי ש”ח ביום אחד, כל שעליך לעשות הוא להיכנס לאולם תצוגה של אחד מיבואני הרכב ולרכוש לעצמך מכונית חדשה.

הריח של המכונית החדשה מתפוגג תוך מספר ימים ושוויה ברגע שקיבלת לידיך את המפתחות נחת פלאים בעשרות אלפי ש”ח.

זו החלטה כלכלית לא נכונה ואני ממליץ לך לקנות רכב משומש בלבד.

בעידן המודרני מיוצרות מכוניות מעולות על ידי יצרני הרכב והן תהיינה טובות גם אחרי שנתיים שלוש על הכביש.

רצוי כי אתה תהנה מירידת הערך הגדולה שספג מי שקנה את המכונית חדשה. 

בקניית רכב שגילו שנתיים שלוש גם תהנה מרכב חדיש שעוד שנים טובות יוכל לשמש אותך וגם במחיר נוח.

למותר לציין כי איני מתרשם מהלוואות נוחות שיוצעו לך מהבנק או מחברת הליסינג.
רכב חדש -החלטה לא טובה.
רצוי כי תשקיע את הכסף שלך בפיתוח העסק ושיווקו אשר יניבו לך הכנסות.

הסיכון הגדול ביותר בחיים הוא לא לקחת שום סיכון 

אני חייב להגיד בצער כי עליך לעשות משהו “משוגע”.
אם תלך בתלם לצערי תיווכח לראות כי התלם הוא לא תוואי מומלץ בלשון המעטה.
הוא יציע לך ברוב המקרים מרוץ עכברים מטורף, עבודה קשה ולא תמיד תוכל לגמור את החודש.
אני חושש כי חלפו הימים בהם סיימת צבא, הלכת ללמוד, יצאת מהאוניברסיטה, ושוק העבודה קיבל אותך בידיים פתוחות, הציע לך הכנסה מכובדת לשנים רבות ושקט נפשי.

אני מציע לך פשוט להסתכל סביב ולראות חברים, מכרים, קרובי משפחה וגם חבריך לעבודה אשר עובדים קשה, מוכשרים להפליא ופשוט לא גומרים את החודש.

יוקר המחייה בגלל בין היתר העדר תחרות בישראל, מקשה על מעמד הביניים וחלום רכישת דירה בכלל נראה שלא בהישג יד.

גם משכורת מכובדת של 20 אלף ש”ח כבר לא מספיקה.

עליך לצאת מהתלם.לבצע דברים שחבריך יגידו עליך שהשתגעת.אבל פשוט אין ברירה.
אני ממליץ לצאת מהתלם בגיל צעיר ככל האפשר.
ככול שנקודת המפנה שלך תקרה בגיל מוקדם יותר יגבר הסיכוי כי תצליח להיחלץ ממרוץ העכברים.
עליך לבנות לעצמך מקורות מניבים של הכנסה אשר לא קשורים לעבודה שלך אישית
הרעיון הוא שהכנסתך לא תתבסס רק על עבודתך כשכיר או בעסק העיקרי שלך אלא גם ממקורות אחרים.

למעשה ישנם שלושה נתיבים מומלצים:

רכישת עסקים מניבים:

יש להתמקד בעסקים אשר דורשים מעט זמן והתעסקות שלך אישית.
עסקים אשר מניבים הכנסה פסיבית פחות או יותר.
לעיתים כדאי לשקול רכישת עסק קיים אם תקופת החזר ההשקעה הנה קצרה (עד שנתיים).
אין מדובר בעסק המעסיק עובדים רבים או דורש השגת לקוחות תמידית אלא עסק פשוט.

 

דוגמאות :

  • קו מכונות אוטומטיות של משקאות וחטיפים.
  • מכבסה אוטמטית באיזורי ביקוש של צעירים.
  • יצירת הכנסות מתוכנית שותפים באינטרנט.
  • כתיבת ספר אלקטורני e book ומכירתו ברשת.
  • הקמת עסק בשיווק רשתי.
  • הפעלת חניון.
  • הקמת אתר המרוויח מעמלות בגין הפניות לעסקים שונים.

אני ממליץ לחפש באתרי האינטרנט שבהם יש עסקים למכירה, עסקים מניבים בעל הכנסה מוכחת אשר דורשים מעט זמן שלך בניהולם. מדוע שבעל העסק ימכור נכס שכזה?

תתפלא אבל לפעמים אנשים מתעייפים, רוצים לעבור לתחום אחר, צריכים את הכסף להשקעה אחרת, יש אלף ואחת סיבות. אתה צריך למצוא עסק טוב ואם אתה חדש בעניינים שחק בקטן. אם זו התנסותך הראשונה השקע מעט כסף. גם אם תפסיד אותו זה לא יהיה נורא. נקרא לו שכר לימוד להתנסות הבאה. הרי לוותר זה לא אנחנו, כן?

השקעות/יזמות בנדל”ן 

אני מאוד ממליץ ללמוד את תחום הנדל”ן. יש מספיק קורסים והכשרות בנושא.
העולם גדול וניתן לקנות נדל”ן בחו”ל אם המחירים בארץ כבר הרחק מהישג ידך.
בשורה התחתונה אין כמו נדל”ן להיחלץ מהתלם וממרוץ העכברים.
אז הנה מספר עצות ולאחר מכן לך ללמוד את התחום.

1. את הרווח בעסקת נדל”ן אתה עושה בקנייה לא במכירה!

לפני שנכנסים לעסקת נדל”ן יש לבדוק באופן הכי מעמיק את כדאיות העיסקה.
אם קנית טוב הסיכוי שתמכור טוב הוא גבוה. הקפד מאוד בקנייה שיש בה הגיון.
שיש בה מספיק רווח הון וקנית לפחות 30% פחות ממחיר השוק של נכסים דומים.

2. קנה באזורים טובים.

אומרים שכשהשוק עולה הוא עולה בכולם. גם באזורים הגרועים.
בגדול זה בהחלט נכון.אבל את רווחי ההון המשמעותיים ניתן להרוויח באזורים טובים.
אתה לא חייב להשקיע באיזור הכי יקר (פריים לוקיישן) אבל באיזור טוב עם ביקוש טוב לקנייה והשכרה.

3. חפש שכונה בה משהו משתנה.

שכונה שהעירייה מתכננת לשדרג או עומדת לעבור שם רכבת קלה וכדומה …

4. קנה בשוק שמראה סימני התאוששות.

רצוי לקנות בשוק טוב אשר מתאושש ומחיריו מתחילים לעלות.
לא בשוק הנמצא במחירי שיא.

סיכום

אני מקווה כי נהנית לקרוא את המדריך.

כמובן שאין במדריך קצר זה, לתת תשובה כוללת ומקיפה לכל ההתלבטויות בתחום זה,

ורצוי תמיד להתייעץ ייעוץ אישי עם איש מקצוע בתחום. 

הנך מוזמן להתעדכן בטיפים בתחום המיסוי וניהול העסק, גם בדף הפייסבוק שלי.

אמיר קינן רואה חשבוןקצת עליי

אני רואה חשבון עצמאי בעשרים השנה האחרונות, ומעניק שירותי הנהלת חשבונות וראיית חשבון לעצמאים (עוסק פטור/מורשה), פרילנסרים וחברות קטנות ממגוון רחב של עסקים.

שירות ייחודי

תוכל לצפות באינטרנט בקלות רבה, בהנהלת החשבונות שלך, לרבות 

דוחות קלים וברורים כגון: הרווחיות החודשית שלך והרכב ההכנסות וההוצאות שלך.
המשרד ממוקם ברח כנרת 13 בני ברק ליד קניון איילון.

נקודות איסוף חומר נוספות: צפון ת”א, יהוד, נתניה ופתח תקווה.

אשמח לשמוע ממך בטל 050-2020763 והטל במשרד הוא 03-5709555.

בברכה ותודה,

אמיר קינן,

רואה חשבון

 

כל הזכויות שמורות לאמיר קינן רו”ח. המדריך נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד ומיועד לנשים וגברים כאחד.המדריך נועד למתן מידע כללי בלבד, ואין בו משום המלצה, חוות דעת או ייעוץ. התוכן אינו מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני והמסתמך על המידע בו, עושה זאת על אחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

לשיחה אישית עם רואה חשבון אמיר קינן ניתן להתקשר ל 050-2020763.

הפוסט העסק הרווחי הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/09/23/the-profitable-business/feed/ 0
האם הלקוח תמיד צודק? https://amirkenan.co.il/2020/09/23/is-the-customer-always-right/ https://amirkenan.co.il/2020/09/23/is-the-customer-always-right/#respond Wed, 23 Sep 2020 05:37:36 +0000 http://amirkenan.co.il/?p=441 אחד המשפטים הכי מוכרים בתחום של מתן שירותים בכל סוגי הענפים במשק הוא ” הלקוח תמיד צודק “. התחום של מתן שירות ללקוח הוא אחד התחומים […]

הפוסט האם הלקוח תמיד צודק? הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
אחד המשפטים הכי מוכרים בתחום של מתן שירותים בכל סוגי הענפים במשק הוא ” הלקוח תמיד צודק “.
התחום של מתן שירות ללקוח הוא אחד התחומים המאתגרים ביותר והוא דורש הרבה מאוד כוחות נפש והרבה מאוד סבלנות ולכן אפשר לראות הרבה מאוד עובדים שעוסקים בתחום זה לא מצליחים לעבוד שנים רבות במשרות אלו ולרוב יש בהם רמת תחלופה די גדולה.

למה הלקוח תמיד צודק?

הגישה של מתן שירות איכותי ללקוח התחילה רק בעשורים האחרונים כאשר החברות הגדולות הבינו שלא מספיק רק לספק מוצר טוב ללקוח אלא גם לתת לו שירות ברמה גבוהה ולעזור לו עם כל השאלות והבעיות שלו על המוצר או על השירות.
זו בדיוק הסיבה שכאשר מכשירים אנשי שירות לקוחות בחברות הגדולות אחד הדברים הראשונים שמלמדים אותם הוא שלקוח לא מדבר עם אדם מסוים אלא עם נציג של החברה ולכן צריך להתנהג בהתאם.
גם כאשר לקוח מתנהג בצורה לא נעימה יש להמשיך עם הגישה הנחמדה ולתת שירות נעים לאורך כל התהליך.

בסופו של דבר הנציג שנותן את השירות הוא “הפרצוף של החברה” ולכן הוא לא יכול להרשות לעצמו להתנהג כמו אדם פרטי אלא לנהוג לפי הנהלים שהחברה מגדירה.

גם כאשר לקוחות מסוימים לא בהכרח צודקים אבל מתעקשים על כך, רצוי להיות באמת אמפתי ולגלות הבנה לתסכול של הלקוח.
הלקוח מצפה כי באמת נציג החברה יתייחס לבעיה מתוך גישה אוהדת ומבינה וחשוב כי גישה זו תהיה נטולת זיוף או ריחוק.

כיצד מתמודדים עם לקוחות “לא צודקים”?

למרות הגישה של “הלקוח תמיד צודק” בחלק גדול מהמקרים אפשר לראות לקוחות שמתעקשים על דברים מסוימים למרות שכל הנתונים מראים אחרת.

יש מספר דרכים שונות להתמודד עם לקוחות מסוג זה ואלו העיקריות שבהן:

  1. חוזים ברורים ואיסוף מידע – במידה ולקוח טוען שהובטח לו דבר מה אבל הוא לא קיבל אותו או קיבל משהו אחר לגמרי, נוצר מצב בעייתי שבו הלקוח עומד מול החברה.
    במקרה זה הפיתרון הטוב ביותר הוא לגבות את הטענות של החברה בעזרת חוזה מסודר וברור שמגדיר בצורה פשוטה את כל הנתונים וההגדרות השונות של העסקה, כאשר על החוזה יש את החתימה של הלקוח.
    מעבר לכך חשוב מאוד להקליט את השיחות בעיקר כאשר מדובר בנושאים רגישים כמו בתחום הפיננסי כדי שיהיה מעקב אחרי כל פעולה שבוצעה אל מול נציג שירות.
  2. לדעת להקשיב באמת – חלק גדול מהדברים יכולים להיפתר רק באמצעות סבלנות של נציג השירות ובעזרת גילוי הבנה אמיתית וכנה למצוקתו של הלקוח.
    למרות שהלקוח לפעמים מציג טענות לא נכונות חשוב מאוד לא להגיב בצורה תוקפנית חלילה אלא להקשיב ולנסות לעזור באמת כדי לפתור את הבעיה.

העברת הלקוח המתלונן למנהל – הרבה מאוד לקוחות אוהבים להרגיש שאכפת לחברה מהם ולכן עצם העברת השיחה לאחראי או למנהל גורמת להם להרגיש יותר טוב. לפעמים שיחה עם נציג נוסף עם האחראי יכולה לעזור במציאת פיתרון או בהבהרת הבעיה ללקוח.

הפוסט האם הלקוח תמיד צודק? הופיע ראשון באמיר קינן

]]>
https://amirkenan.co.il/2020/09/23/is-the-customer-always-right/feed/ 0